Tatile çıkacaklar aman dikkat! Uzmanlardan uyarı geliyor

Sahte tatil sitelerine aman dikkat! Hava sıcaklıklarının artmasıyla ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte sahte tatil sitelerinde de artışlar yaşanmaya başladı. Bunun üzerine vatandaşların zor duruma düşmemeleri adına uzmanlar tarafından uyarılar geldi. İşte detaylar...

26.04.2022-22:41 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-22:41) Tatile çıkacaklar aman dikkat! Uzmanlardan uyarı geliyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi tatil planlarına başladı. Tatil ve otel rezervasyonları için araştırmalara başlayanlaraysa uzmanlar tarafından uyarı geldi. Sahte tatil sitelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Tatil ve otel rezervasyonları, ancak TÜRSAB üyesi acenteler tarafından yapılıyor” dedi. Bunun üzerine cezbedici bir fiyata sahip olan tatillere şüpheyle yaklaşılması gerekildiği belirtildi.

Sayılarında %150 ila 200 artış yaşandı

Ramazan Bayramı'nın da yaklaşmasıyla da tatil planları yapmaya başlayanlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Tatil sezonunun açılmasıyla sahte tatil sitelerinde de %150 ila 200 arasında bir artış yaşandığı görüldü. Bunun üzerine uzmanlar tatile çıkacak vatandaşları bu tarz tuzaklara düşmemeleri adına uyarılarda bulundu.

Tatile çıkacaklar aman dikkat!

"Dijital doğrulama yapılmalı"

Yaz aylarının yaklaşmasıyla erken rezervasyon ve tatil fırsatlarından yararlanmak ve aynı zamanda sıcak havaların tadını çıkarmak isteyenler şimdiden tatil yerlerini ayırtmaya başladı. Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte de sahte tatil sitelerinde de artışların olmasıyla bu duruma dair uzmanlarca açıklamalar geldi. Sahte tatil siteleri hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiği şu sözlerle ifade etti:

“Eğer fiyat ortalamanın çok altındaysa orada dikkatli olmak lazım. Özellikle tatil sezonlarında bu tarz saldırıların yüzde 150 ila 200 oranında arttığını gözlemliyoruz. Benzer domainlere de yönlendirebilirler. Tatil ve otel rezervasyonları, ancak TÜRSAB üyesi acenteler tarafından yapılıyor. Dijital doğrulama yapılmalı."

İnsanları cezbeden, iyi yerlere uygun fiyat teklifleri geliyorsa buna şüpheyle yaklaşılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, böyle bir teklifin mail yoluyla gelmesi ve içerikte link varsa ve bu link sahte bir siteyse mutlaka bir harf değişikliğinin olacağını söyledi. Buna dikkat edilmesinde büyük bir faydanın olacağını dile getiren uzmanlar, "Bu tarzda web siteleri genelde havaleyle ödemeyi tercih ediyor. Bir kredi kartı ödemesinin olmadığı yerde şüpheleniyor olmak lazım.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal