Taşerona kadro verilecek mi, ne zaman verilecek? 2023 taşerona kadro torba yasada var mı, kimleri kapsıyor?

Taşeron işçi pozisyonunda yer alan yaklaşık 90 bin çalışan dikkatlerin Kabine Toplantısı’nda alınacak kararlara çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayın ilk Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek müjdeli haberi duyurması bekleniyor. Peki Taşerona kadro verilecek mi, ne zaman verilecek? 2023 taşerona kadro torba yasada var mı, kimleri kapsıyor? İşte detaylar…

09.10.2023-16:31 - (Son Güncelleme: 09.10.2023-17:13)

Sözleşmeli ve geçici olarak çalışan işçilerin kadro alıp almayacağı konusu aylardır gündemi meşgul ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde devam eden çalışmanın yakın zamanda Meclis’e getirilmesi beklenirken gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı’na çevrildi. Peki Taşerona kadro verilecek mi, Ne Zaman verilecek? 2023 taşerona kadro torba yasada var mı, kimleri kapsıyor?

Kabine’nin gündemi yoğun

9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine toplantısında sıcak gündemde, önemli başlıklarla toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda İsrail-Filistin gerilimi, terörle mücadele operasyonları ve emekli maaş zamları görüşülecek.

Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek

Taşerona (Geçici işçiye) kadro kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Taşerona kadro ne zaman verilecek?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşerona kadro çalışmasına ilişkin olarak "Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" açıkalmasında bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

90 bin taşerona kadro çalışmalarının tamamlanarak Meclis'e gelmesi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde ilk sırada yer alan memur ve emekli zammının ardından taşerona kadro düzenlemesinin ele alınması bekleniyor. Taşerona kadro çalışmasına ilişkin Bakan Vedat Işıkhan'dan açıklama bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal