Taş Bebek Lakaplı Gönül Yazar Kimdir?

Gönül Yazar kimdir, aslen nerelidir? Gönül Yazar ile alakalı tüm bilgiler haberimizde.

04.01.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-10:36) Taş Bebek Lakaplı Gönül Yazar Kimdir?

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1940'da İzmir'de doğdu. Sanat yaşamına, "Ege Ses Kraliçesi Yarışması"nı kazanarak başladı. Necdet Yazar'la evlenmesinin sonrasında Ankara Radyosu'na girdi. Burada; Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli kişilerle çalışma imkanı buldu. Yönetmenliğini Hulki Saner'in stlendiği, başrolünü Göksel Arsoy'la paylaştığı 1960 yapımı "Taş Bebek" filmindeki rolüyle büyük beğeni aldı.

Müzik dünyasına adımını, 1962 senesinde, ilk kaydı olan "Bak Bir Varmış/ Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı" 78'liği ile attı. İlk 45'liğini ise 1965'te "Kelebeğim/ Hayran Olurum Aşkı Bilene" ismiyle çıkardı. Sahne ve kameranın haricinde, Karaca Tiyatrosu'nun sahnelediği "Papazlar Trafiği" adlı bir İngiliz piyesinde, Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi büyük ustalarla aynı sahneyi paylaşarak tiyatro sahnesinden de sevenlerine seslendi.

ALBÜMLERİYLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Yaşar Güvenir'in "Sensiz Saadet Neymiş" adlı bestesini seslendirdiği 45'liği kendisine altın plak kazandırdı. 1979 senesinde yayınladığı "Taş Bebek" ve 1989 senesinde yayınladığı "Gönül'den Gönüllere" albümleri oldukça beğeni topladı. Sanat yaşamı süresince, onlarca filmde yer almış ve bir çok albüme imza atmış olan Gönül Yazar, günümüzde NTV'de ekranlara gelen "10 Kadın" isimli programda yer aldı.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal