Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere destek! Karşılıksız olarak 5000 TL destek sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan enflasyon sebebiyle zor durumda olan çiftçilere büyük bir destek yapılacağı açıklaması geldi. Bakanlık tarafından karşılıksız olarak 5000 TL destek sağlanacak. Ayrıntılar haberimizde...

06.05.2022-12:29 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-12:29) Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere destek! Karşılıksız olarak 5000 TL destek sağlanacak

Koronavirüs salgını, ağırlaşan enflasyon, art arda gelen fahiş zamlar ve daha nice etkenden dolayı ekonomi ve üretim alanları oldukça zor zamanlar geçiriyor. Her ne kadar koronavirüsün etkileri geride kalsa da enflasyonun etkileri özellikle çiftçileri oldukça zorluyor. Ayrıca iklim şartları sebebiyle de bir çok çiftçinin ürettiği ürünler zarar gördü. Akaryakıt, elektrik ve su gibi giderler de eklenince çiftçiler yarını göremeyecek haldeler. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ise çiftçilere can suyu olacak bir adım geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere destek

Çiftçilere destek

Tarım ve Orman Bakanlığı belirli tarım havzalarında bulunan köylere yağış yetersizliği sebebiyle yüzde 30 ve üzerinde verim kaybı yaşayan çiftçilere dekar başına 30 TL - 100 TL arasında destek sağlıyor. Buna göre verim kaybı yüzde 30-39 arasındakilere 30 TL, verim kaybı yüzde 60-69 arasında olanlara 60 TL, verim kaybı yüzde 100 olanlara ise 100 TL destek sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olması gerekiyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olan çiftçilere kuraklık desteğinin dışında mazot ve gübre desteği de sağlanıyor. Bu desteklerin miktarları 25 TL - 76 TL arasında değişiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal