Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2023 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın farklı branşlarında görevlendirilmek üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacağını açıkladı. Alıma başvuru yapmak isteyen adaylar internet üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi ve şartlarını araştırıyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2023 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvuru şartları neler? İşte konu hakkında merak edilenler…

19.12.2023-16:38 - (Son Güncelleme: 19.12.2023-16:38)

TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın çeşitli branşlarında görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağını bildirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapacağı 7 bin 158 personel alımı hakkındaki detaylara ulaşmak isteyenler arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları Ne Zaman yapılacak? 2023 Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 7 bin 158 kişilik personel alımının 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Personel alımı hakkında bakanlıktan henüz net bir tarih verilmedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımına başvuruda bulunmak isteyenlerin karşılamaları gereken genel ve özel şartlar şu şekilde:

Genel şartlar

İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş 2 olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Özel şartlar

Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

Sağlık bakımından Mühendis ve Veteriner Hekim olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

KPSS'ye girmiş ve (2014-KPSS Lisans) sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı branş dağılımı 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 7 bin 158 kişilik personel alımı branş dağılımı şu şekilde:

982 Ziraat Mühendisi

1422 Mühendis

Veteriner Hekim, Destek Personeli, Büro Personeli, Tarım İşçisi 5 bin 736

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal