Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yetiştiriciler Yüksek Yem Maliyetleri Altında Ezilmeyecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamasında yetiştiricileri piyasalara müdahale ederek, yüksek yem maliyetleri altında mağdur etmeyeceklerini belirtti.

14.06.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-17:29) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yetiştiriciler Yüksek Yem Maliyetleri Altında Ezilmeyecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım fiyatlarının 17 Mayıs 2021 tarihinde açıklandığını anımsattı.

AÇIKLANAN ALIM FİYATLARI ÜRETİCİLER TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Ekmeklik buğdayın tonunun %36 artışla 2 bin 250 TL makarnalık buğdayın tonunun %36 artışla 2 bin 450 TL ve arpanın tonunun %37 artışla 1.750 TL olarak kararlaştırıldığını hatırlatan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Açıklanan bu fiyatlar üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak kuraklık nedeniyle oluşan rekolte kaybı ve dış piyasalar bahane edilerek borsalarda düşük tonajlardaki işlemlerde yüksek fiyatların oluştuğunu gözlemledik.'' dedi.

ARPA VE MISIRDAKİ FİYAT ARTIŞI BESİCİYİ ZORLUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Özellikle iki önemli yem ham maddesi olan arpa ve mısırda yaşanan fiyat artışları ve spekülatif amaçlı stoklama faaliyetleri tüketicilerimizin yanı sıra besici ve yetiştiricilerimizi de olumsuz etkileyecek aşamaya geldi.'' değerlendirmelerinde bulundu.


Söz gelimi olumsuz etkiyi yok edebilmek için, hububat ve yem piyasalarının düzenlenmesi için bugüne kadar alınan tedbirlere de değinen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO tarafınca 2020- 2021 sezonunda besici ve yetiştiriciler başta olmak üzere yem piyasalarına dair uygun ücretli yaklaşık 1 milyon 800 bin ton arpa ve mısır satışı yapıldığının dikkatle altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2021- 2022 sezonunda ise alım fiyatlarının açıklanmasının ardından sektörün önünü görebilmesi amacı ile buğday ve arpa satış fiyatlarını belirlediklerine dikkat çekerek, ''Ekmeklik buğdayın tonunu 2 bin 450 lira, makarnalık buğdayın tonunu 2 bin 650 lira ve arpanın tonunu 1.950 lira olarak açıkladık. Ayrıca ekmeklik buğday talebi üzerindeki baskının azaltılması amacıyla ekmeklik buğdaydan elde edilen makarna kati ihracatlarını da kayda bağlayarak durdurduk.'' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal