Tarım ve Orman Bakanı: 180 Yangın Kontrol Altına Alındı

Orman yangınlarının çıktığı bölgelerinden sıcak gelişmeler gelmeye devam ediyor.

05.08.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 05.08.2021-17:54) Tarım ve Orman Bakanı: 180 Yangın Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Karabük merkez, Adana Feke, Isparta Eğirdir ve Hatay Dörtyol yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli yaptığı açıklamasında, 38 ilde 180 yangının kontrol altına alındığını, 5 ilde ise 12 yangının sürdüğünü söyledi. Bodrum'da çıkan yangınla ilgili ise 3 kişi tutuklandı.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Karabük merkez, Adana Feke, Isparta Eğirdir ve Hatay Dörtyol yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli yaptığı açıklamasında, 38 ilde 180 yangının kontrol altına alındığını, 5 ilde ise 12 yangının sürdüğünü duyurdu.

Türkiye 9 gündür çıkan yangınlarla canla başla mücadele veriyor. Alınan ilgiye göre 189 yangından 174'ü kontrol altına alındı. Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını kontrol altına alındı. İşte yangın bölgelerinden sıcak gelişmeler...


 BODRUM YANGINIYLA İLGİLİ 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mumcular bölgesinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı. Zanlıların arabadan sigara izmariti atmak suretiyle yangına sebep oldukları belirlendi. Üç zanlı, "tedbirsizlik sonucu yangına sebep olmak" suçundan tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili sosyal medya hesabında paylaşım yaptı

Bakan Bekir Pakdemirli: Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. #OrmanınKahramanları'nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. 

Bakan Pakdemirli: Hatay Dörtyol yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Yangın söndürme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar çıkan 189 yangından 174'ü kontrol altına alındı.

Bakan Pakdemirli: Isparta Eğirdir yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Pakdemirli: Adana Feke yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

AZERBAYCAN'DAN ANFİBİ YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in verdiği talimatla Türkiye'ye gönderilen anfibi yangın söndürme uçağı, Dalaman Havalimanı'na inişten sonra yangın söndürme çalışmalarına katılacak.

KARABÜK'TEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Karabük merkez yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

SANTRALİN İÇİ GÖRÜNTÜLENDİ

Kemerköy Termik Santrali'nin için alevlerin söndürülmesinin ardından görüntülendi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal