Tarım Kredi, Meyve ve Sebze Alımlarına Başladı

Meyve ve sebze fiyatlarındaki fahiş artışların ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) üreticiden alım yapmaya başladı.

08.02.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-12:26) Tarım Kredi, Meyve ve Sebze Alımlarına Başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, sebze meyve fiyatlarındaki fahiş artışı engellemek için faaliyete geçirilecek tanzim satış mağazaları ile alakalı açıklamalar yaptı. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak belediyelerin tanzim satış mağazalarında satılacak ürünleri çiftçilerden almaya başladıklarını ifade eden Poyraz, şöyle dedi:

"Bu hususta çalışmalarımız başladı. Üreticiden alabildiğimiz kadar makul ücrete alıp bu ürünleri dağıtımın noktasındaki belediyenin görevlilerine vereceğiz. Özel sektör mantığıyla düşünmediğimiz için buna hemen hemen hiç kar etmeyeceğiz. Bu işlerle her aracı kendi karını ilave ettiği için, ne kadar aracı olursa fiyat da o kadar fazla olur. Biz üreticiden aldığımız fiyata yalnızca nakliyesini ilave edeceğiz. Bir tarafta üreticimiz olacak diğer tarafta satış yapacak görevliler olacak."

"HANGİ ÜRÜNE İHTİYAÇ VARSA SEZONUNA GÖRE TEMİN EDECEĞİZ"

Poyraz, çiftçiye ürünlerini Tarım Kredi'ye satmaları için zorlama yapılmayacağını ifade ederek, "Biz zaten piyasadayız. Geçen yıl çiftçilerden 800 milyon liralık ürün almışız. Hububat ve bakliyat ağırlıklı olarak yaptığımız işi, şimdi önceden kısmi olarak yaptığımız yaş sebze meyvede de devam edeceğiz. Piyasada hangi ürüne gereksinim varsa sezonuna göre temin edip göndereceğiz." açıklamasını yaptı.

Tarım Kredi görevlilerin yaş sebze meyve alımı hususunda çalışmaların sürdüğüne dikkati çeken Poyraz, "Sistem çok kısa zaman içinde işlemeye başlayacak." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal