Tarım Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Kinder marklı ürünler toplatılıyor!

Açıklanan son dakika haberine göre Türkiye’de Kinder markalı ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

21.04.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-16:46) Tarım Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Kinder marklı ürünler toplatılıyor!

Geçen haftalarda İngiltere'de 60'ın üzerinde çocukta rastlanan Salmonella virüsüne karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü adım attı. Bakanlık, Avrupa Birliği'nin açıkladığı Kinder markalı ürünlerin toplatılacağını duyurdu. 

Tarım Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Kinder marklı ürünler toplatılıyor!

Kinder markalı ürünler toplatılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, salmonella bakterisi içermesi sebebiyle Avrupa'da bazı ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatılmasındansonra, Türkiye'de bazı adımlar atıldı. “Salmonella bakterisi” gerekçesiyle bazı ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatılmasından sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, dün almış olduğu bir kararla birlikte Kinder marka ürünlerin ithalatında salmonella analizi yapılması kararında zorunluluk olduğu duyurulmuştu. Türkiye'de açıklanacak ikinci bir karara kadar bu ürünlerin ithalatında yüzde 100 salmonella analizi yapılacağı belirtilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı, gelen son dakika haberine göre Kinder marka ürünlerle ilgili toplatılma kararına gittiğini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal