Tarihte En Pahalı Heykellerin Sanatçısı Alberto Giacometti’nin Eseri Satışta

Alberto Giacometti, tarihin en pahalı heykellerinde imzası bulunan İsveçli bir sanatçı. Giacometti’nin bir eseri daha satışa sunuldu.

23.10.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-13:35) Tarihte En Pahalı Heykellerin Sanatçısı Alberto Giacometti’nin Eseri Satışta

İsveçli sanatçı Alberto Giacometti, tarihin pahalı heykellerinde imzası bulunan önemli bir sanatçı. İsveçli sanatçının heykel çalışması 715 milyon lira başlangıç fiyatıyla müzayedeye çıkarıldı.
1960 yılında yapılan Grande Femme adlı bronz heykel için Sotheby’s müzayede evi, 27 Ekim’e kadar teklifleri kabul edeceğini duyurdu.
90 milyon dolarlık (yaklaşık 715 milyon Türk lirası) başlangıç fiyatıyla başlayan kapalı satışın, bir heykel için ödenen en büyük meblağı getirebileceği ifade edildi.

ALBERTO GIACOMETTI KİMDİR?
20. yüzyıl sanatının önde gelen heykeltıraş ve ressamlarından Alberto Giacometti, kariyerine erken yaşlarda başladı ve yeni-izlenimci etkilerden post-kübist ve gerçeküstücü eserlere yöneldi.

Bir dönem içinde yer aldığı gerçeküstücü hareketten insan formunun gerçekliğini arayışındaki farklılaşma üzerine atıldı ve ölene kadar, yeniden ürettiği heykel ve resimlerinde insan figürü üzerine çalıştı. Küçük atölyesinde çalıştığı baş ve ince uzun figürlerde gerçeği olduğu gibi değil, kendisine göründüğü gibi betimledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal