Tarihin en büyük borç yapılandırması Meclis’te: 14 milyon kişiyi etkileyecek

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için mesai başlıyor. Meclis Genel Kurulu’nda başlayan görüşmeler, bu hafta içerisinde yasalaşması bekleniyor. Düzenleme dahilinde 14 milyon kişiyi borç yapılandırmasından yararlanabilecek.

08.03.2023-11:26 - (Son Güncelleme: 08.03.2023-17:44) Tarihin en büyük borç yapılandırması Meclis’te: 14 milyon kişiyi etkileyecek

Sigorta primleri öğrenim kredi, otoyol ve köprü geçiş cezalarını taksitle ödeme imkanı sağlanacak. Borçlar peşin ödendiği takdirde yurtiçi ÜFE tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek. İdari para cezaları peşinde ödendiği durumunda ise asıl alacaktan yüzde 25 indirim uygulanacak.

Ceza puanı silinmesinde istisnalar

Teklif kapsamında, sürücülerin alkol, uyuşturucu, yaralamalı ve ölümlü kaza, dirft ve aday sürücülük davranışları dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Düzenlemenin bu hafta yasalaşması bekleniyor.

Ceza puanı silinmesinde istisna

14 milyonu ilgilendiriyor

Cumhuriyet tarihinin en geniş yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak. Bu kapsamda yaklaşık olarak 362 milyar lira tutarındaki borçlar, 48 ayda ödenebilecek.

14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal