Tarihi Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi'ne Bakım

Kırşehir'deki eski Türk çadırını andıran yapısıyla dikkat çeken Melikgazi Türbesi ile 13. yüzyılda darphane olarak yaptırıldığı tahmin edilen, inşasında moloz ve kesme taş kullanılan Lale Camisi restore edilecek.

18.07.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:26) Tarihi Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi'ne Bakım
13. yüzyılda Kırşehir'de yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek.

Restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak olan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi’nde Vali İbrahim Akın incelemelerde bulundu. Akın'a, incelemesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır da eşlik etti.

Yapıların restorasyonu ve çevre düzenlemesini içeren projelerin, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Valiliğe iletildiğini söyle Vali İbrahim Akın, bu çalışmanın kasım sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Restorasyonun ardından tarihi cami ile türbenin, yerli ve yabancı turistlerden daha çok ilgi göreceğini belirten Akın, projelerin Koruma Kurulu tarafından kabul edilmesi sonrasında restorasyon çalışması da yapılacağını söyledi.

Eski Türk çadırını andıran yapısıyla dikkat çeken Melikgazi Türbesi ile 13. yüzyılda darphane olarak yaptırıldığı tahmin edilen, inşasında moloz ve kesme taş kullanılan Lale Camisi aslına uygun olarak restore edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal