Tarihi Gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Müjde Belli Oldu mu?

Tüm gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde vereceği KKTC ziyaretine doğru çevrildi.

19.07.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 19.07.2021-10:01) Tarihi Gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Müjde Belli Oldu mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ''Bir müjdemiz olacak'' açıklamasının ardından bugün KKTC'de vereceği müjde ise hem Kıbrıs halkı tarafından merak ediliyor. Azerbaycan’ın KKTC ile diplomatik ilişki kurmasından Maraş açılımına pek çok tahmin yürütülürken, KKTC Enerji Bakanı Erhan Arıklı, ''Türkiye’den kablo ile elektrik de büyük müjde olur'' dedi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü törenlerine katılmak üzere bugün KKTC'ye gitmesi planlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, vereceği müjde merak ediliyor.

MÜJDE ELEKTRİK Mİ?

Son 5 senedir projeler arasında yer alan Türkiye’den kablo ile elektrik Kıbrıs Türk vatandaşının en büyük ihtiyaçlarından biri.

Sosyal medyada, Türkiye’den 2015 tarihinde deniz altından askılı boru sistemi ile Anadolu suyunun geldiğini vurgulayarak, kablo ile elektrik beklentisi daha fazla ifade ediliyor.

KKTC Enerji Bakanı Erhan Arıklı, konuya dair  Hürriyet’e yaptığı açıklamada, göreve geldiği andan itibaren Türkiye’den kabloyla enerji temini konusuna yoğunlaştığını ifade ederek, ''Türkiye’den kablo ile elektrik de büyük müjde olur'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal