Tarihi geçit dosta güven düşmana korku oldu: Yunanistan Türkiye’nin güç gösterisinden rahatsız oldu!

100. Yıl'a özel ''Tarihi geçit'' Yunanistan'a korku saldı. 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan peş peşe geçişi dosta güven düşmana korku verdi.

30.10.2023-17:35 - (Son Güncelleme: 30.10.2023-17:35) Tarihi geçit dosta güven düşmana korku oldu: Yunanistan Türkiye’nin güç gösterisinden rahatsız oldu!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında Türk donanmasının, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile birlikte tarihinin en büyük resmigeçidini gerçekleştirmesi dünya basınında yankı uyandırdı. Savaş uçakları ve helikopterlerin de eşlik ettiği eşsiz tören sırasında bahriyeliler, Başkan Erdoğan'ı "çimariva" ile selamladı. Yunan basını ise İstanbul Boğazı'ndan geçen 100 gemiyi manşetlerine taşımayı ihmal etmedi. Komşu basınında yer alan haberlerde Ankara'nın 'güç gösterisi' yaptığı söylendi.

yunan1

Yunan basınında ''Türkiye Yüzyılı''

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'imizin 100'üncü doğum günü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda gerçekleşen ihtişamlı gösteri uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. Yunan basını İstanbul Boğazı'ndan geçen 100 gemiyi "güç gösterisi" başlığıyla manşetlerine taşıdı.

Türkiye`nin 100. yıl kapsamında İstanbul Boğazı`ndan 100 savaş gemisi geçtiğini manşetlere taşıyan Pronews, Ankara`nın `güç gösterisi` yaptığını ifade etti.

Ayrıca haberde birçok sosyal medya kullanıcısının o görüntüleri paylaştığı bağlantılara da yer verildi.

yunan

Karditsastakra`da haber "Türk savaş gemileri Boğaz`dan (meydan okurcasına) geçiyor" başlığıyla sunuldu.

Ayrıca NATO`ya bağlı hesapların gemilerin tarihi geçişini alıntılayıp tebrik mesajları yağdırdığına da dikkat çekildi.

ieidiseis.gr sitesinde haber "Türkiye`nin güç gösterisi: 100 savaş gemisi `geçit törenine` çıkarıldı" başlığıyla sunuldu.

yunan

Öte yandan haberde "Törene aralarında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK`ün de bulunduğu 20 savaş uçağı eşlik etti. Son olarak geçit töreni sırasında 101 top atışı yapıldı." bilgisi geçildi.

Olympia sitesinde gemilerin Boğaz`dan geçişi için ‘’açık tehdit’’ ifedesi yer aldı.

"Türkiye`nin bu açık tehdidinde dikkat çeken şey, X`teki Kuzey Atlantik ittifakına bağlı hesapların Türkiye`yi yıldönümünü tebrik etmesi" ifadesine yer verildi.

yunan

Defancenet sitesinde, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için 100 gemi köprünün altından geçerken, tüm Türk filosu Erdoğan`ın emriyle güç gösterisi yapmak üzere Boğaz`da toplanıyor" denilirken

Iskra sitesinde, "Türk filosu ABD ve İsrail`e güç gösterisi yapıyor" başlığı yer aldı.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal