Tarihi Eser Bulan Çiftçi Tutuklanırım Korkusuyla Hemen Müzeye Koştu

Erzurum'da tarlasını süren bir çiftçinin traktörünün pulluğuna bir şeyler takıldı. Pulluğa takılanların tarihi eser olduğun fark eden çiftçi tutuklanırım korkusuyla eserleri hemen müzeye götürdü.

25.05.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-15:58)

Tarlasını süren Mesut Küçük'ün traktörünün pulluğuna tarihi eser takıldı. Tutuklanmaktan korktuğunu ifade eden Küçük tarihi eserleri Erzurum Müze Müdürlüğü'ne götürdü. Erzurum Müze Müdürü'nün köyleri sık sık gezip vatandaşları bu hususta aydınlattığı bildirildi.

Erzurum Müze Müdürü Hüsnü Genç'in tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazılara dönük başlattığı mücadele, meyvelerini vermeye başladı. İl, ilçe, köy ve mezralarda devamlı toplantılar yapan Müze Müdürü Genç, kültürel varlıkların korunması doğrultusunda vatandaşları bilgilendirip farklı eğitimler veriyor. Bu eğitimlerden birinin de verildiği Söğütlü köyünde çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Mesut Küçük, traktörle tarlasını sürerken, pulluk taşa takıldı. Traktörden inip, taşı çıkaran Mesut Küçük, 2 çömlek, taş ocak, 1 ağırlık ve 2 çömlek parçası buldu. Küçük, bulduğu eserleri Müze Müdürlüğü'ne götürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal