Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su nasıl yapılır? Limonlu suyun faydaları

İnsanlar aldıkları kiloları, vücuttaki ödemleri atmak için, metabolizmayı hızlandırmak için çeşitli tarifler uygularlar. Bunlardan bir tanesi de tarçınlı su. Peki tarçınlı suyun etkisi ne? Nasıl hazırlanır? Faydaları neler? Kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte detaylar...

21.05.2022-02:07 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-02:07) Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su nasıl yapılır? Limonlu suyun faydaları

Diyet yapmakta zorlanan ama fazla kilolarını da vermek isteyen insanların en çok kullandığı yöntem tarçınlı su içmektir. Peki gerçekten işe yarıyor mu? Metabolizmayı hızlandırır mı? Detaylar haberimizde!

Tarçın nedir?

Tarçın her yerde her zaman kullanılabilecek bir bitkidir. Yemeklerde tatlılarda çaylarda kahvelerde sıkça kullanılır. Herkesin damak tadına uymaz. Bazıları ise tarçınsız yapamaz.

Tarçınlı su zayıflatır mı?

Tarçın vücut için yararlıdır. Vücutta bulunan yağların erimesinde yardımcı olur. Metabolizmayı çalıştırır. tatlı arzusunu bastırır Evet bu sebeplede zayıflatma imkanı vardır.

Tarçınlı su nasıl yapılır?

Malzemeler

1 sb su

1 tane çubuk tarçın

Çubuk tarçın yok ise 1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı; 1 su bardağı suyu küçük bir tencere de iyce kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp içine tarçını ekleyin. 5-10 dk kadar demlenmesini bekleyin. Yemek yemeden önce yada kahvaltı yapmadan önce tüketebilirsiniz. Eğer tadını sevmiyorsanız içerisine yeşil elma doğrayabilirsiniz.

Tarçınlı su

Tarçınlı su vücut için her ne kadar faydalı olsa da herşeyin fazlası zarardır. Bu tarifi 15 gün uyguladıktan sonra araya biraz zaman koyup (1-2 hafta) daha sonra tekrarlayabilirsiniz. Eğer tansiyonunuz varsa bu tarifi uygulamayın.

Tarçınlı suyun faydaları nelerdir?

Tarçınlı su düzenli kullanımda kilo vermeyi kolaylaştırır. Tek başına yeterli değildir. Dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.

Şekeri olan insanlarda tarçın önerilir.

Metabolizmayı çalıştırır.

Tatlı isteğini ortadan kaldırır

Antibakteriyel özelliğide bulunur.

Çubuk tarçın suyun içinde ne kadar kalmalıdır?

Çubuk tarçının ömrü 3-4 gündür.

Tarçınlı suyun zararları nelerdir?

Uzun süre tüketilir ise kabızlık ortaya çıkar

tansiyonu yükseltebilir

Mide ve sindirim sorunları çıkartabilir.
limonlu tarçınlı su zayıflatır mı

Limonlu tarçınlı su nasıl hazırlanır?

1 su bardağına 1 tane çubuk tarçın ve yarım limonun suyunu sıkıp 5-10 dk beklettikten sonra tarçını içinden alıp içebilirsiniz.

Limonlu tarçınlı su yağ yakar mı?

Sirke ve limon olan su vücuda çok yararlıdır. Tarçınlı su ise tatli isteğini yok ettiği için gün içinde tüketilince vücuttaki yağı kiloya çevirmesine engel olur.

Limonlu tarçınlı su zayıflatır mı?

Yaz mevsimi yaklaşmışken vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak ödem atmak için yapılan detokslar arasında yer alır. Limon da bulunan antioksidan ile tarçının birleşimi metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermede yarımcı olur.

Tarçınlı su ile zayıflama

Tarçınlı su genellikle düzeli ve dengeli beslenmenin yanında artı olarak tüketmek uygundur. Vücuttaki ödemi atar ve zayıflamaya yardımcı olur.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal