Tanesi 35 Liradan Satılan Mango Üreticisini Sevindirdi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Muzkent Mahallesinde kurulan Türkiye’nin ilk mango meyvesi üretilen serasında mango hasadı başladı.

16.08.2019-23:06 - (Son Güncelleme: 16.08.2019-22:55) Tanesi 35 Liradan Satılan Mango Üreticisini Sevindirdi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Muzkent Mahallesinde kurulan Türkiye’nin ilk mango meyvesi üretilen serasında mango hasadı başladı.

4 YIL ÖNCE KURULDU

4 yıl önce kurulan mango serasını eşinin vefatı üzerine devralan Hatice Güven, hasattan bir hayli memnun olduğunu söyledi.

"RAHMETLİ EŞİMİN HAYALİYDİ"

"Bu bahçe rahmetli eşimin hayaliydi. Ortağımız Sefa Oğuz ile birlikte böyle bir proje başlattık. Bu yıl eşimi kaybedince onun hayallerini ben gerçekleştirmek istedim. Bahçe bakımını ortağımızla birlikte yapıyoruz. Ağaçlarımız son derece güzel. Bundan 4 yıl önce 2 dekar alana 84 adet mango fidanı ektik. İlk ürünlerimizi 4 yıl sonra hasat ettik. 2350 civarında mango meyvesi aldık. Yaklaşık 50 bin TL civarında kar elde ettik. Bu yıl 5 bin civarında meyve bekliyoruz. Ürünlerimizi genelde iç piyasada tüketiyoruz büyük oteller büyük marketler sürekli talep ediyor. İlerleyen yıllarda ağaçlarda meyve rekoltesi de yükseliyor. Bakımı da son derece kolay. Düzenli olarak su veriyoruz. Genel kontrollerini yapıyoruz. Ürünlerimiz tamamen organik. Tadına bakınca bunu çok rahat anlayabilirsiniz"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal