Tamam Diyenler Belli! O Zaman Devam

Sosyal medyayı kasıp kavuran TAMAM rüzgarının altındaki kirli gerçek ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı düzenlenen kararlama kampanyası CHP, İYİ Parti, SP, HDP liderleri ile FETÖ ve PKK hesapları üzerinden ağırlıklı olarak da ABD'den yapılıyor.

09.05.2018-14:09 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-14:31) Tamam Diyenler Belli! O Zaman Devam

Cumhur İttifakı'nın karşısında duramayacağını anlayan muhalefet partileri FETÖ ve terör örgütü PKK'nın sosyal medyadaki hesaplarını kulanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı aday adayları Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu birbirleri ile yarışacaklarına FETÖ'cü kullanıcılardan destek olmayı tercih etti.

TAMAM DA ALGI OPERASYONU ÇIKTI

FETÖ'cü kullanıcılar uzmanlıklarını 17-25 Aralık sürecinde ıspatladıkları gibi bot hesaplar, aynı anda aynı hashtag (etiket) altında aynı mesajları paylaşarak ''kampanyaya büyük destek var'' algısı oluşturmaya çalıştı. Öyle ki etikek kullanılarak yapılan paylaşımların en büyük dilimi yani 861 bini ABD'den, 327 bini ise Brezilya'dan yapılmış görünüyor.

TEK ORTAK NOKTALARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KARŞIT OLMAK

Başlatılan kampanya Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Pervin Buldan, terör örgütü yöneticiliğinden yargılanan Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra; firari FETÖ'cüler, PKK hesapları ve porno film oyuncusu Johnny Sins tarafından desteklendi.

FETÖ davalarının firari sanıkları Akın İpek, Tarık Toros ve Bülent Korucu da sosyal medya hesaplarından kampanyaya destek yağdırdı. Aynı etiketi kullanarak yapılan paylaşımların en büyük kısmının ABD kayıtlı hesaplar üzerinden yapılması da kampanyanın FETÖ tarafından ne denli desteklendiğini gözler önüne serdi.

REUTERS, BBC, DW DE OYUNUN PARÇASI OLDU

İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı ve BBC, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle (DW) gibi yayın kuruluşları kampanya ile ilgili haber ve paylaşımlarla etkiketi daha fazla kullanıcıya ulaştırmaya çalıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal