Tam Kapanma Sonrası Normale Dönüş Nasıl Olacak?

Koronavirüsle mücadelede alınan önlemler kapsamında uygulanan tam kapanmanın ardından normale dönüşün nasıl olacağı merak konusu oldu. Normalleşme adı altında nasıl bir yol izleneceği konusunda ilk sinyaller geldi.

04.05.2021-12:42 - (Son Güncelleme: 04.05.2021-12:42) Tam Kapanma Sonrası Normale Dönüş Nasıl Olacak?

Koronavirüs sürecinde gösterilen mücadele kapsamında alınan karar ile 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek tam kapanma uygulaması alınan tedbirler dahilinde sürüyor. Ramazan ayında uygulanan kapanmanın 4. gününe girilirken vakalarda gözlemlenen düşüş görenleri heveslendirdi. 

SÜRECİN SONUNDA NASIL BİR YOL İZLENECEK? 

Tam kapanmanın başladığı ilk günden beri sürecin sonunda nasıl bir yol izleneceği tartışılıyor. 17 Mayıs tarihine kadar sürecek sınırlama önlemlerinin hangi takvimle kaldırılacağı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalarla belli olacak. Bayramın ardından açılmanın kademeli olarak sürmesi düşünülürken şu yolların izlenilmesi bekleniliyor; 

OKULLAR 

Vaka yayılım hızındaki gerilemenin devam etmesi ve 100 bin nüfusta günlük vaka sayısının 100’ün altına düşmesi durumunda okullardan başlanarak normalleşme adımları atılacak. 

BERBER-KUAFÖR 

Berber ve kuaför gibi az sayıda insanın bulanacağı yerlerin açılmasına da izin verilecek. 

KAFELER 

Kafe ve lokantaların ay sonuna kadar kapalı kalması planlanırken, vaka sayılarında ve özellikle de virüsün yayılım hızında istenen düşüş olursa bu işletmelerin açık alanlarının yüzde 50 kapasite ile çalışması gündeme gelecek.

ŞEHİRLERAR ARASI TOPLU TAŞIMA 

Şehirlerarası toplu taşımada yüzde 50 kapasite kuralının bir süre daha devam edeceği de belirtiliyor. Seyahat yasaklarına ise belli esnetmeler getirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal