Tam Kapanma Döneminde Pamukkale'de Turist Yoğunluğu

Tam kapanma döneminde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan turistler, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale’ye akın etti.

06.05.2021-13:36 - (Son Güncelleme: 06.05.2021-16:21) Tam Kapanma Döneminde Pamukkale'de Turist Yoğunluğu

Beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminden turistler muaf.

Doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla ön planda olan 'Beyaz Cennet'e turistler yoğun ilgi gösterdi.

TERMAL SUYUN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Travertenler üzerinde yürüyüş yapan turistler, yaz-kış sıcaklığı 36 derece olan Antik Havuz'da termal suya girmenin keyfini sürdü.

Eşsiz ortamın tadını çıkartan ziyaretçiler, cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf ve video çekerek, bu anları ölümsüzleştirdi.  

‘‘BURASI ÇOK GÜZEL BİR YER’‘

Ukrayna'dan gelen turistlerden Tania Tatyana, Pamukkale'nin benzersiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirtti. Travertenlerde yürümenin çok farklı bir his olduğunu ifade eden Tatyana, ‘‘Türkiye'ye pandemi döneminde tatile geldik. Burası çok güzel bir yer. Hayranlık verici bir ortam var. Restoranlar paket servis yaparak çalışıyor. Oturup yemek yiyemiyoruz. Eskiye göre burada az turist olduğunu gördük. Ancak tarihi ve doğal yerleri rahatça gezebilir çok güzel fotoğraflar çekilebiliyor.’‘ dedi.

‘‘PANDEMİ NEDENİYLE ÖNLEMLER ÜST SEVİYEDE''

Rusya'dan gelen Svetlana Zilvova ise, ‘‘Pamukkale'ye hayran kaldım. Arkadaşımla buraya geldim. Pandemi nedeniyle önlemler üst seviyede. Doğal güzelliğin tadını çıkarıyoruz.'' diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal