Tam Kapanma Döneminde Hafta Sonları Devreye Giren Yeni Kısıtlamalar

İçişleri Bakanlığı, kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması bulunan tam kapanma döneminde hafta sonu açık ve kapalı olacak işletmelerle ilgili hatırlatma yaptı.

08.05.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 08.05.2021-12:58) Tam Kapanma Döneminde Hafta Sonları Devreye Giren Yeni Kısıtlamalar

29 Nisan saat 19.00’da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs saat 05.00’te sonlanacak.

17 günlük yasak süresince sokağa çıkmak kısıtlanırken, marketlerde satılan ürünlere de kısıtlama getirildi.

Tam kapanma döneminde, hafta sonları ise yeni kısıtlamalar devreye alınıyor.

Hafta sonu için en çok merak edilen ise marketler, semt pazarları ve Anneler Günü dolayısıyla çiçekçilerin durumu. İçişleri Bakanlığı bu hafta sonu açık ve kapalı olacak işletmelerle ilgili hatırlatma yaptı.

ÇİÇEKÇİLER AÇIK OLACAK

Mayıs ayının ilk pazarı kutlanan Anneler Günü, bu sene 9 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Bu nedenle çiçekçiler bugün ve yarın 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Çiçekçiler evlere sipariş götürebilecek.

SEMT PAZARLARI KURULACAK

8 ve 15 Mayıs'a denk gelen cumartesi günleri saat 10.00-17.00 arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazarlar açık olacak. Vatandaşlar en yakın pazaryerine gidebilecek. Mevcut pazaryerleri genişletilecek. Ürünlere dokunmak yasak, tezgah aralarında 3 metre mesafe olacak.

ZİNCİR VE SÜPER MARKETLER KAPALI

Zincir ve süper marketler yarın kapalı olacak. Sadece mahalle bakkalları vatandaşlara hizmet verecek. Bakkallarda da temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi ve mamalarıyla kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal