Talat Papatya: Maç Tekrarını Gerektirecek Herhangi Bir Kural Hatası Yapılmadı

Talat Papatya, karşılaşmanın tekrarını gerektirecek herhangi bir kural hatasının olmadığını söyledi

05.02.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-17:03) Talat Papatya: Maç Tekrarını Gerektirecek Herhangi Bir Kural Hatası Yapılmadı

Süper Lig takımlarından Göztepe’de Başkan Vekili Talat Papatya, 2 hafta önce sahalarında kazandıkları Beşiktaş karşılaşması için siyah beyazlıların maçta kural hatası sebebiyle yaptıkları itiraz hakkında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın tekrarını gerektirecek herhangi bir kural hatasının olmadığını söyleyen Talat Papatya, şu ifadeleri kullandı:

"Maç tekrarını gerektirecek herhangi bir kural hatasının yapılmadığı Beşiktaş karşılaşması sonrası yapılan açıklamaları ve birkaç gündür özellikle sosyal medyada oluşturulan, Türk futbolunda nadir görülen bir durumun normalleştirilme çabalarını hayretle takip etmekteyiz. Yapılan bu algı çalışmalarının üzerine ne yazık ki yeni bir açıklama daha yapma gereği duyduk. VAR protokolüne göre müsabakayı takip eden VAR hakemlerinin maçın seyrini değiştiren olaylara müdahale yetkisi olduğunu görmekteyiz. Örneğin, Kayserispor maçındaki penaltı golümüz VAR hakemleri tarafından maçın seyrini değiştiren olay olarak nitelendirilmiş ve iptal edilmiştir. Aynı VAR protokolüne referansla Beşiktaş maçındaki durum VAR hakemleri tarafından maçın seyrini değiştiren bir olay olarak görülmemiştir. Söz konusu pozisyonun ardından faul gerçekleşmiş ve oyunun akışı durmuştur. Rakibimizin tüm oyuncularıyla savunma düzenine geçmiş olduğu bir faul pozisyonunun ardından attığımız gol ve alınan galibiyetimiz üzerine spekülasyon yapılmasını hiçbir şekilde onaylamadığımızı ve süreci çok yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız." Açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal