Taksim terör saldırısında sıcak gelişme: Hain saldırıyı planlayan 2. İsmin yeri ortaya çıktı

Pazar günü Taksim’de meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine, 81 kişinin ise yaralanmasına neden olan terör saldırısında adı geçen 2.ismin yeri tespit edildi. İşte detaylar…

15.11.2022-14:57 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-15:08) Taksim terör saldırısında sıcak gelişme: Hain saldırıyı planlayan 2. İsmin yeri ortaya çıktı

Pazar akşamüzeri saatlerinde Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen patlama tüm ülkenin canını yaktı. Kalabalığın içine karışan kadın terörist, bir banka bıraktığı bomba ile İstiklali kana buladı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain saldırı sonrası bombayı banka bırakan, Suriye asıllı kaçak göçmen terörist Ammar J', yapılan operasyon ile saklandığı evde kıskıvrak yakalandı. Teröristle aynı evde kalan ve kaçmak için plan yapan 2.isimin yeri tespit edildi. 

Terör saldırısında adı geçen ikinci isimin yeri tespit edildi

Anadolu Ajansı’nda yer alan bilgiye göre; Türkiye’yi yasa boğan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının koordinesinde sürüyor. İstiklali kana bulayan terörist olay günü düzenlenen operasyon ile saklandığı evde ele geçirildi. Ele geçirilen 50 kişinin olduğu belirtilirken, bunlardan birinin şüphelinin kamufle olmak için bir süre çalıştığı tekstil atölyesindeki bazı işçilerin de olduğu belirtildi.

Taksim saldırı

Teröristi Beyoğlu'na götüren zanlı da yakalandı

Olay gününe dair ortaya çıkan yeni bilgilere göre; şüpheli Ammar J. ile Yasir K'nin olay günü kadın terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli B'yi araçla Beyoğlu'na getirip meydana yakın bir yerde bıraktığı, şüpheliler Yasir K. ve B'nin daha sonra Esenler'e geri döndüğü tespit edildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal