Taksim Camii’sinin İlk Ramazan Mahyası Asıldı

Yapımına devam edilen Taksim Camii’sinin ilk Ramazan ayı mahyası asıldı.

22.04.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-11:48) Taksim Camii’sinin İlk Ramazan Mahyası Asıldı

Taksim’de temeli 2017 yılında atılan, otopark, konferans ve sergi salonlarına sahip, 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii’sinin yapımı bitmek üzere.

Taksim Camii’sinin son olarak 12 metre çapında, 20 metre yüksekliğindeki 60 ışıklı devasa avizesi ve ana girişi için yapılan 7 metre yüksekliğinde, 3 metre enindeki çelik kapının kasası da takılmıştı.

İNCE İŞÇİLİĞE GEÇİLDİ

Öte yandan cami içine inşaat için kurulan iskeleler sökülüp, boyama işlemlerindeki ince işçiliğe geçildi. Namaz alanının ahşap duvar kaplamaları tamamlanırken, pencerelere ise korkuluklar takıldı.

Caminin tavanına Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan üzerinde ‘‘Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali’‘ yazılı 6 hat levhası asıldı.

Kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, kubbe kasnağında Al-i İmran Suresi, orta kuşak yazısında Bakara Suresi'nin 285'inci ve 286'ncı ayetleri ile Haşr Suresi'nin 20'nci ve 24'üncü ayetleri, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi 103'üncü ayeti yazıldı.

İLK MAHYA ASILDI

Taksim Camii’sinin minarelerine ''Hoş Geldin Şehr-i Ramazan'' yazılı mahya asılarak, caminin ilk mahyası da asılmış oldu.

Camiye ilk kez asılan mahya, vatandaşların ilgi odağı oldu.

RAMAZAN AYI SONUNDA AÇILMASI PLANLANIYOR

Taksim Camii’sinin Ramazan ayının son Cuma günü ibadete açılması planlanıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal