Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? Karne notu nasıl hesaplanır? 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama işlemleri

2021-22 yılının sonuna yaklaşılması üzerine karne heyecanı artmaya başladı. Ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren takdir-teşekkür belgesi için hesaplamaların nasıl yapıldığına yanıt aranmaktadır. Öğrencilerin yaz tatilinde alacağı dönem sonu karnesi için karne notları ön planda tutulmaktadır. Taktir, teşekkür nasıl hesaplanır? Karne notu nasıl hesaplanır?

23.05.2022-11:17 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:17) Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? Karne notu nasıl hesaplanır? 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama işlemleri

Ortaokul ve lise öğrencilerine verilen teşekkür ve takdir belgelerinin neye göre verildiği ve nasıl hesaplandığı merak konusu oldu. Yaz tatiline sayılı günler kalmasının ardından internet üzerinden karne notu hesaplamaları başladı. Karne notu nasıl hesaplanır? Takdir belgesi nasıl hesaplanır? Teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? Konu hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Takdir - teşekkür nasıl hesaplanır?

Öğrencinin dönem boyu girdiği sınavlar ele alınmaktadır. 1, 2, ve 3.sınavların puanları toplanır ve toplan yazılı sayısına bölünerek not ortalaması hesaplanmaktadır. Tüm dersler için geçerli olan bu hesaplamalar derslere göre yapıldıktan sonra hepsi toplanır. Toplanan sayı kaç ders var ise ona bölünür ve dönem karne ortalamasını elde eder.

Takdir ve teşekkür hesaplama

Lise takdir teşekkür hesaplama

Yeniliklerin yapılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı takdir teşekkür hesaplamalarının değiştiğini bildirdi. Öğrencilerin okula devamlılığını elde tutmak için devamsızlıklarda not ortalamasında ön planda tutulacaktır.

Öğrencinin başarı puanı takdir ve teşekkür almak için yeterli kabul görülse de 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler belgeleri almaya hak kazanamayacaktır.

Takdir ve teşekkür belgelerinin verilmesi belirli ortalama ile sağlanmaktadır. Lise de teşekkür belgesini alanların ortalaması 70-84,99 arası olurken, takdir için ise aralık 85 ve üzeri olarak belirlenmiştir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal