Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönem sonuna yaklaşırken milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşamaya başladı. Ortaokul ve lise öğrencileri takdir ve teşekkür belgeleri ile karnelerini alacak. Peki takdir teşekkür hesaplama nasıl ve nereden yapılır? Takdir ve teşekkür hesaplama yöntemi nedir?

15.01.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-16:54) Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

2020-2021 eğitim öğretim yılı ilk döneminin sonlarına yaklaşırken çok sayıda öğrenci karne heyecanı yaşamaya başladı. 22 Ocak 2021 Cuma günü dijital olaral verilecek karnelerde takdirve teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Takdir ve teşekkür hesaplama, 1. yazılı puanı ile 2. ve varsa 3. yazılı puanlarının toplanması ardından toplam yazılı sayısına bölerek gerçekleşir. Her bir ders için bu işlemi uygulayan öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini birlikte toplar. Öğrenciler, topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Böylece o dönemin karne not ortalaması öğrenilir.

LİSE TAKDİR TEŞEKKÜR ALMA 

Okullara devamlılığı sağlama amacı güden Milli Eğitim Bakanlığı, takdir teşekkür alma kriterlerini değiştirdi.

Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa bile devamsızlığı 5 günden fazla olan öğrenciler bu belgeyi almaya hak kazanamıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal