Takdir belgesi nasıl alınır? İlköğretim, ilkokul, ortaöğretim, ortaokul ve lise takdir belgesi alma şartları

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kalmışken, Veliler çocuklarının karnelerinde takdir alıp alamayacağını merak ederek araştırma başlamış durumda. İnternet üzerinden araştırmalar yapılan takdir belgesi konuları gündemde en çok merak edilen konular arasında yerini almış durumda. Peki, Takdir belgesi nasıl alınır? İlköğretim, ilkokul, ortaöğretim, ortaokul ve lise takdir belgesi alma şartları nelerdir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

23.05.2022-22:28 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-22:28) Takdir belgesi nasıl alınır? İlköğretim, ilkokul, ortaöğretim, ortaokul ve lise takdir belgesi alma şartları

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kalmışken, Veliler çocuklarının karnelerinde takdir alıp alamayacağını merak ederek araştırma başlamış durumda. İnternet üzerinden araştırmalar yapılan takdir belgesi konuları gündemde en çok merak edilen konular arasında yerini almış durumda.

takdir belgesi

Takdir belgesi nasıl alınır? İlköğretim, ilkokul, ortaöğretim, ortaokul ve lise takdir belgesi alma şartları nelerdir?

Çoğu kişinin okul hayatında başarılı olup, karnelerinin yanında takdir belgesi almışlığı vardır. Takdir belgesi, öğrencilerin yıl içinde yapmış oldukları başarıların karşılığında verilen bir belge olarak bilinmektedir. Orta Öğretimin son sınıfına kadar okullarda takdir belgesi iki dönem şeklinde verilmektedir.

Takdir belgesinin alınması için öğrencilerin ne yapması gerekmektedir diye soracak olursanız eğer, öncelikle öğrencinizin 4. sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. 12. sınıfın sonuna kadar takdir belgesi alınabilmektedir. 1, 2 ve 3. sınıfa kadar takdir belgesi verilmemektedir.

Türkçe dersinde not sistemine bakıldığında en az 3 yani 55 puan alamayan bir öğrenci takdir belgesinden yararlanamaz. Bu nedenle Türkçe dersinin yüksek olması gereklidir. Takdir alacak olan öğrencinin tüm ders notlarının en az 45 olması gerekmektedir. Eğer karnesinde 1 tane bile 45 puan altında not bulunursa, bu 1 olarak geçmektedir, öğrenci belgeden yararlanamaz. 

Takdir alan bir öğrencinin 2. dönemde yapacak olduğu sınavlar etkilenemez. Sıfırdan sınavlardan başarılı olması gerekmektedir.

Yıl sonunda ders kredisinin 85 ve üzeri olması takdirde, takdir belgesinin alınması kesinleşmiş olur. 

Takdir belgesinin hesaplanması nasıl yapılır?

Takdir alacağını merak eden kişiler için basit bir hesaplama yapmanız yeterli olacaktır. Dönem ağırlıklı puan hesabı yaptığınız zaman takdir alma durumunuzu öğrenmiş olabilirsiniz.

Herhangi bir dersi haftada 3 saat aldığınızda dönem sonu notunuz 55 olur. Sayıları belirledikten sonra 55 ile 3'ü çarptığınız zaman yeterli olmuş olacak. Bu işlemi tüm derslerinizde uyguladıktan sonra çıkan rakamları topladığınızda , çıkacak olan rakamı tüm ders saatlerinize böldüğünüzde sonuca ulaşmış olacaksınız.

Dönem takdir hesaplamalarında ise 2. dönem notlarınızı alarak hesaplamanız gerekmektedir.

Bir öğrenci ilkokul ve ortaokulda her dönemde takdir alarak bitirdiyse, okul mezunun da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilmektedir.

Öğrencinin bu belgelere sahip olabilmesi için hiç bir şekilde disiplin suçunun da olmaması gerekmektedir.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal