30.01.2021-15:15 (Son Güncelleme:30.01.2021-15:15)


1

Avrupa'dan ülkemize doğru gelen yağışlı hava, hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor.



2

Yağışların hakim olması halinde İstanbul'da zor koşullarda geçen ve hafızalarda yer edinen 1985 kışının yeniden yaşanması bekleniyor.



3

1985'in Şubat ayında başlayarak Mart ayına kadar süren çetin kış, İstanbul'u dağıtmıştı. Megakent'te 18 saat boyunca kar yağmış ve kar kalınlığı hemen hemen bir metreye ulaşmıştı. Uzun saatler etkili olan kar yağışı yaşamı felç etmiş, Belgrad Ormanı'ndan geldiği tahmin edilen kurtlar dahi kente inmişti.



4

AVRUPA'DAN ÜLKEMİZE GELECEK

AVRUPA'DAN ÜLKEMİZE GELECEK

Tahminlere göre, buna benzer bir soğuk hava dalgasının İstanbul'a doğru geliyor.



5

Avrupa'dan ülkemize gelme ihtimali yüksek olan soğuk hava dalgasını Türkiye'ye gelmesi, tarihin en çetin kış mevsimlerinden birini de beraberinde getirecek. Radar ile yapılan değerlendirmelere göre; soğuk hava dalgasının tarafını yurdumuza çevirmesi zorlu kışın kapıya dayanmasına yol açacak.



6

PEKİ BUGÜN HAVA NASIL?

PEKİ BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) hava tahmin raporuna göre yoğun kar, çığ, fırtına ve kuvvetli yağış konusunda vatandaşlar uyarıldı. Yağışların İzmir, Çanakkale, Aydın ile Edremit Körfezi etrafı gibi yurdun büyük bir kısmında hakim olacağı belirtilirken diğer taraftan kar yağışının hakim olması öngörülen Adıyaman, Ankara, Kahramanmaraş benzeri pek çok şehir de kar kalınlığının 25 cm olabileceği açıklandı.



7

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporuna göre bugün İstanbul hava durumu, gece sularına kadar yer yer yağış ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.



8

Marmara bölgesinde hakim olması öngörülen kuvvetli rüzgar ile fırtına sebebiyle de vatandaşları uyaran MGM "Çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR