Taha Akgül Rekor İçin Mindere Çıkıyor!

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül, serbest stilde kendisine ait rekoru kırarak 6. kez Avrupa şampiyonu olmak istiyor.

16.04.2018-11:56 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-11:52) Taha Akgül Rekor İçin Mindere Çıkıyor!

Olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde 30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde düşüncelerini paylaştı.

Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda temsil edecek Akgül, sıklet sayısının 8'den 10'a yükseltildiğini vurgulayarak, "Kurallar değişti, sıkletler arttı. Herkesin madalya şansı daha da arttı. Rakipler sıkletlere dağılacak ama ağır sıklette bir değişiklik olmayacak. Çünkü ağır sıkletteki rakiplerimizin zaten bir alt kiloya inme şansı yok. O yüzden rakiplerimiz yine aynı olacak. Zorlu Gürcü, Rus ve Azerbaycanlı rakiplerimiz var." ifadelerini kullandı.

Akgül, Avrupa Şampiyonasının Dağıstan'da gerçekleşmesinin, güreş sporuna yoğun ilgi duyulan bölgede seyirci baskısına yol açacağını hatırlattı.

Zorlu bir Avrupa Şampiyonası olacağını işaret eden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, "Çünkü şampiyona Dağıstan'da yapılacak. Dağıstan güreşin ekolü, seyirci baskısı olacak. Bu faktörleri dikkate alarak Avrupa şampiyonluğu için en iyi şekilde hazırlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kariyeri boyunca 5 Avrupa şampiyonluğu kazanan milli güreşçi, Dağıstan'da birçok kez mindere çıktığını ve bunun kendisine önemli bir avantaj sağlayacağını ifade ederek, şu sözleri kullandı:

"Oradaki atmosfere alışığım. Hedefim, 6. kez Avrupa şampiyonu olmak. Serbest stilde bana ait olan rekoru geliştirmek istiyorum. Yaşar Doğu ve Mahmut Demir'in 3'er şampiyonlukları vardı. Ben 5 kez şampiyon oldum. Rekorumu geliştirmek için çalışıyorum. Dünya Şampiyonası'nın ardından hiç ara vermedim. ABD'de ikili kamp yaptım. Elmadağ'da takım arkadaşlarımızla yaptığımız kamp da iyi gidiyor, moraller yerinde."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal