TAG Otoyolu nerede, hangi ilden geçiyor? TAG Otoyolu’ndan geçmek ücretsiz mi, güzergahı nasıl?

TAG Otoyolu hakkında yapılan araştırmalar hızlandı. TAG Otoyolu’nun Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki bölümünde bir minibüs ile kamyonun çarpışması sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı. Peki TAG otoyolu nerede? TAG otoyolu hangi il ve ilçelerden geçiyor? İşte detaylar…

20.10.2023-16:53 - (Son Güncelleme: 20.10.2023-16:53)

Gaziantep’in Nizip ile Şanlıurfa’nın Birecik ilçeleri arasındaki otoyolda, bir yolcu minibüsü ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan bir kamyon çarpıştı. Olay yerinden alınan bilgilere göre kazada 5 kişi hayatını kaybederken 5 kişi ise yaralandı. Peki TAG otoyolu nerede? TAG otoyolu hangi il ve ilçelerden geçiyor?

TAG otoyolu nerede?

Otoyol 52, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş Gaziantep ve Şanlıurfa şehirlerini birbirine bağlayan otoyolun adıdır. Edirne-Habur arasında kesintisiz otoyol bağlantısı projesinin son halkasıdır. İlk etabı olan Adana-Ceyhan arası 30 Eylül 1991'de hizmete girdi. Onu Ceyhan-Osmaniye etabının 12 Şubat 1993'te, Osmaniye-Gaziantep etabının 1995'te açılışı izledi. Son aşama olan Gaziantep-Şanlıurfa arası 31 Aralık 2009'da hizmete girdi.

TAG Otoyolu

Bu otoyol çift yönlü olup üçer şeritten altı şeride sahiptir. 365 kilometrelik bu otoyolun Adana bölümünde 'e direkt geçiş vardır. Adana-Şanlıurfa kesimiyle Şanlıurfa'dan Habur Sınır Kapısı istikametine devam eden otoyoldan geçiş ücrete tabidir. Şanlıurfa batı kavşağıyla Şanlurfa doğu kavşağı arası ücretsizdir.

2023 Kahramanmaraş depremlerinde Osmaniye-Gaziantep (Batı) kesiminde otoyol gövdesinde hasar oluştu. Hasar 2 gün içinde giderildi.

TAG Otoyolu hangi illerden geçiyor?

TAG otoyolundan geçen il ve ilçeler arasında, Adana, Ceyhan, Osmaniye, Bahçe, Nurdağı, Gaziantep, Nizip, Suruç, Şanlıurfa, Viranşehir, Diyarbakır, Derik, Mardin Nusaybin, İdil, Cizre ve Silopi bulunmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal