Tacizci Hocanın 7 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İstanbul'da kendisini hoca olarak tanıtıp evlilik kurtarma vaadiyle kadınları taciz eden Burhan D. hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

30.09.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-11:58) Tacizci Hocanın 7 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İstanbul'da kendisini hoca olarak tanıtıp evlilik kurtarma vaadiyle dolandıcılık yapan ve kadınlara tacizde bulunan Burhan D. hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Burhan D.'nin Esenler'de ikamet eden müşteki E.B. ile ortak arkadaş aracılığıyla tanıştığı kaydedildi. İddianamede, E.B.'nin eşiyle sorunlar yaşadığı ve eşine 'Boş ol' dediği için nikahlarının düştüğünü düşünerek Burhan D.'yi nikah tazeleme amacıyla 5 Eylül'de çağırdığı anlatıldı. Sanığın "Böyle nikah düşmez siz tövbe edin, sizin nikahınız düşmedi" dediği belirtildi.

EŞİYLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Burhan D'.nin müştekilerden kefaret parası olarak 3 bin 200 lira istediği belirtilen iddianamede, S.B'ye "Ayrı odanız var mı eşinle baş başa görüşmemiz lazım." dediği, ayrı odalar olmadığı yanıtını aldığında ise şüphelinin evden ayrıldığı ifade edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamenin devamında, sanığın sosyal medya hesabında kendisine itibar edilmesi için dini kisveleri kullandığı vurgulanırken, sanığın üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği, müştekilerin rızası doğrultusunda 300 lira para aldığını söylediği kaydedildi.

Sanığın kendisini İlahiyatçı Öğretmen El Ensari ismi ile tanıtarak 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile bir takım unvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet suçunu işlediği belirtildi. Ayrıca müştekilerden nikah tazelemek için kefaret parası almak ile "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçunu işlediği ifade edildi.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Tutuklu sanık Burhan D. hakkında "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık"suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis, 5 bin güne kadar kadar adli para cezasıyla cezalandırılması istendi.

"677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbedarlıklar ile bir takım unvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet" suçundan ise 3 aydan az olmamak şartıyla hapisle cezalandırılması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal