Suudilerden bir skandal daha: Süper Kupanın ardından spikerler hedef alındı

Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa finali kriz sonrası skandallara bir yenisi daha eklendi. beIN Sports'da görev yapan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş muhabirleri neden belirtilmeden görevden alındı. İşte detaylar...

30.12.2023-13:42 - (Son Güncelleme: 30.12.2023-17:19) Suudilerden bir skandal daha: Süper Kupanın ardından spikerler hedef alındı

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan TFF Süper Kupa maçı öncesi yaşananlar sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe takımları maça çıkmama kararı alarak Riyad'dan ayrılarak yurda geri dönmüştü.

Ortak açıklama yapıldı

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yaptığı ortak açıklamada “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz” ifadeleri kullanılmıştı.

Sonrasında Suudiler cevap verdi

Konuyla alakalı olarak Suudi cephesinden gece yarısı yapılan açıklamada ise, "Özellikle de bu konu maç öncesinde yapılan hazırlık toplantıları çerçevesinde belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşüldüğü için ve uluslararası yönetmelikler, düzenlemeler uyarınca bu maç için yönetmeliklerin gerekliliklerine uyulması gerektiğini vurguladık" denildi.

Deniz Biricik-Gürler Akgün-Ünal Emin Canbay

Bir skandal daha yaşandı

Tüm bu çirkin olayların üzerine Katarlı beIN Sports da skandallara bir yenisini ekledi. Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası beIN Sports yayıncı kuruluşun 3 büyük kulübünün muhabirlerini görevden aldı. Buna göre; beIN Sports Türkiye'de göre yapan Beşiktaş muhabiri Gürler Akgün, Fenerbahçe muhabiri Ünal Emin Canbay ve Galatasaray muhabiri Deniz Biricik görevinden alındı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal