Suudi Arabistan'dan İzmir'e Getirilen Vatandaşlar Arasında Coronavirüs Paniği!

Suudi Arabistan'dan İzmir'e getirilen 169 vatandaş arasında bulunan bir kişi coronavirüs belirtisi sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

04.05.2020-18:45 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-18:35) Suudi Arabistan'dan İzmir'e Getirilen Vatandaşlar Arasında Coronavirüs Paniği!

Suudi Arabistan'dan İzmir'e getirilen 169 vatandaş arasında bulunan bir kişi coronavirüs belirtisi sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Bu doğrultuda Suudi Arabistan'daki 169 Vatandaş İzmir'e getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla başlatılan tahliye operasyonu çerçevesinde Suudi Arabistan'dan gelen Türk vatandaşlarının içinde bulunduğu THY uçağı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na ulaştı.

Uçağa ilk olarak giriş yapan sağlık çalışanları, yolcular üzerinde detaylı bir sağlık taraması gerçekleştirdi. AFAD ekipleri de inen yolculara maske dağıttı.

Yolculardan biri yüksek ateş bulgusu nedeniyle, Kovid-19 şüphelisi olarak ambulansla Gaziemir Nevvar Salih İş Gören Devlet Hastanesine sevk edildi.

Diğer vatandaşlar, pasaport denetiminin ardından AFAD Aydın İl Müdürlüğünce apronda bekletilen otobüslerle karantina sürecinde yer alacakları Söke ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı yurduna ulaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal