Suudi Arabistan Kralı Selman, Filistin'e ilişkin Tutumlarını Açıkladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, AB-Arap Birliği Zirvesi'nde önündeki yazılı metni okurken Filistin'e ilişkin "1967 sınırları" yerine "1937 sınırları" sözlerini kullandı.

25.02.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-11:02) Suudi Arabistan Kralı Selman, Filistin'e ilişkin Tutumlarını Açıkladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, AB-Arap Birliği Zirvesi'nde önündeki yazılı metni okurken Filistin'e ilişkin "1967 sınırları" yerine "1937 sınırları" sözlerini kullandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Avrupa Birliği (AB)-Arap Birliği Zirvesi'nde Filistin sorunu ile ilgili olarak genel kabule aykırı bir şekilde "1937 sınırları" ifadesini kullanması dikkatleri çekti.

Mısır’ın ev sahipliği yaptığı zirvede konuşma yapan Suudi Arabistan Kralı Selman, Suudi Arabistan’ın Filistin sorunundaki katı tutumu hakkında yorumlar yaptı.

Selman, "Başkenti Doğu Kudüs olan 1937 sınırlarında bağımsız bir Filistin devletinin kurulması başta olmak üzere, Filistin halkının bütün meşru haklarının geri verilmesi noktasındaki değişmez politikamızı yine vurguluyoruz." sözlerini aktardı.

Kral Selman bin Abdulaziz'in, önündeki yazılı metni okurken "1967 sınırları" yerine "1937 sınırları" ifadesini kullanması şaşkınlık yaşattı.

Suudi Arabistan veya İsrailli yetkililer tarafından konuyla alakalı bir açıklama yapılmadı.

ARAP ÖNDERLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KATILMIYOR

21 aktif üyesi olan Arap Birliği ülkelerinden 11'i zirvede kral, emir ve cumhurbaşkanı düzeyinde temsil ediliyor. Toplantıya dört ülkenin başbakan ve dışişleri bakanı katılım sağlarken, iki ülkenin ise daha düşük düzeyde katılıyor.

BAE’DEN DÜŞÜK TEMSİL

Katar’ın Arap Birliği daimi temsilcisi düzeyinde temsil edildiği zirveye, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BEA) Fecira kesimi valisini göndermesi ise zirvedeki en dikkat çeken olay oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal