Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi: Hac Düzenlenmesi En Yakın Zamanda Açıklanacak

Basın toplantısı gerçekleştiren Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, Hac ibadeti organizasyona dair düzenlenmelerin açıklanmasına dair açıklama yaptı.

07.06.2021-07:42 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-10:49) Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi: Hac Düzenlenmesi En Yakın Zamanda Açıklanacak

Hac düzenlemesine dair Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, dün başkent Riyad'da basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, dünyayı etkisi altına lan koronavirüs ile mücadelede dünyada ilk sırda yer aldıklarını ifade etti.

YAKIN ZAMANDA AÇIKLANACAK

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün sürekli mutasyona uğraması ve pekçok ülkede aşılara ulaşım fırsatının olmaması gibi etkenlerden dolayı bu yılki Hac organizasyonuna dair düzenlemelerin duyurulmasının geciktiğini ifade eden Kasabi, yakın zamanda Hac ve Sağlık bakanlarının bu seneki Hac ibadeti organizasyonuna dair gerekli açıklamaları yapacaklarını belirtti.

ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 40'I AŞILANDI

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, ülkesinde şu zamana denk yaklaşık 15 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldığını, ülke nüfusunun %40'ının ise aşılandığını ifadelerinde yer verdi.

Koronavirüs aşısı yaptırmanın zorunlu olmadığını ifade eden Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el- Kasabi, ''Koronavirüs salgını, mutasyona uğrayan, hızlı yayılan ölümcül bir hastalıktır. Aşı kullanımı zorunlu değil ancak, kişinin kamuya ait alanlara çıktığında, resmi dairelere ve özellikle alışveriş yerlerine gitmek istediğinde aşı olması gerekir. Önce insan sağlığı. Kraliyet, bunu gerçekleştirmek için sert önlemler almıştır.'' ifadelerine yer vererek belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal