Suudi Arabistan Coronavirüs Sebebiyle Ülke İçindekilerin De Umre Ziyaretlerini Askıya Aldı

Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı.

04.03.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:11) Suudi Arabistan Coronavirüs Sebebiyle Ülke İçindekilerin De Umre Ziyaretlerini Askıya Aldı

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın, İçişleri Bakanlığından aldığı bilgilere dayandırdığı habere göre, salgının yayılmasının önüne geçme kapsamında Suudi vatandaşları ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerinin askıya alınmasına karar verildi.

Kararın sürekli gözden geçirileceği ve gereklilik halinin ortadan kalkmasıyla umre ziyaretlerinin tekrar başlayacağı ifade edildi.

Haberde, ülke dışından yapılacak umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin yanı sıra virüsün yayıldığı ülkelerden gelen turistler için giriş vizelerinin askıya alınması kararının da geçerliliğini koruduğu ifade edildi.

Aynı şekilde, Suudi Arabistan ile Körfez İş birliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının askıya alınmasını öngören kararda da değişiklik olmadığı bilgisi verildi.

Bu kararların, Suudi Arabistan'ın yeni tip coronavirüsün yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla sarf edilen küresel çabaları destekleme kapsamında alındığı ifade edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından 27 Şubat'ta yapılan açıklamada, coronavirüs salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal