Sütlü Domates Çorbası

Domates çorbası pratik tarifi ve lezzetiyle menülerin ve sofraların vazgeçilmez demirbaşlarından bir tanesidir. Lezzetli ve yazın yetişen domateslerin bambaşka bir tat kattığı domates çorbası krema ve süt kullanılarak da pişirilmektedir.

23.06.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:30)  Sütlü Domates Çorbası
Domates çorbasına krema ve süt eklemek, çorbayı daha kıvamlı bir hale getirerek hazır çorbaların ve restoranlarda sunulanların lezzetini aratmayacaktır. Sütlü domates çorbası nasıl yapılır? Sütlü domates çorbası tarifi ve yapılışı nasıldır? Evde Sütlü domates çorbası nasıl pişirilir?
Sütlü Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Sütlü domates çorbası için gerekli malzemeler şunlardır:
• 4 adet domates
• Yarım su bardağı süt
• 5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
Sütlü domates çorbası nasıl yapılır sorusuna gelecek olursak, ilk olarak kremalı ve güzel bir kıvam elde etmek için unu güzelce kavurmak gereklidir.
Tarife başlamadan önce domatesleri rendelemek size hassas un kavrulma sürecinde zaman kazandıracaktır. İlk olarak sirkeli suda bir süre beklettiğiniz domatesleri rendeleyin.
Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağı ile tereyağını erittikten sonra üzerine yemek kaşığı un ekleyin. Unu, kokusu çıkıp rengi hafifçe kahverengileşmeye başlayıncaya dek kavurmalısınız. Bu süreçte çırpıcı tel kullanırsanız çorbada un kaynaklı ortaya çıkabilecek topaklanma problemlerini azaltmış olursunuz.
Un güzelce kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ile rendelenmiş 4 domates unun üzerine boşaltılır.
Un, domates ve salça güzelce karıştırılarak birkaç dakika daha kavrulur.
Şimdi sıra suyun da işin içine karışmasında. İyice kavrulan karışımınıza topaklanmayı önlemek adına karıştırmayı bırakmadan 5 su bardağı suyu ekleyin.
Suyu ekledikten sonra da karıştırmaya devam edin.
Arzu ettiğiniz şekilde baharatları ve tuzu ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kısarak 10-12 dakika kadar kendi halinde kaynamasına izin verin.
Sütü, çorbayı pişirirken değil, çorbayı servis etmeden önce eklemelisiniz. Kaynadıktan sonra dinlenmeye bıraktığınız domates çorbasına sütü de ekleyerek karıştırın. Sütlü domates çorbanız servis edilmeye hazır, afiyet olsun.
Sütlü Domates Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Sütlü Domates Çorbası tarifinin püf noktaları şu şekildedir:
Sütlü domates çorbasının ununun kesilmemesine dikkat etmelisiniz. Bu nedenle çırpıcı tellerden yardım almalısınız.
Eğer talihsiz olaylar sonucu çorbanız topaklandıysa mutfak robotunuzdan yardım alarak sütlü domates çorbasını daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.
Çorbanıza farklı tatlar vermesi için kekik ya da fesleğen gibi güzel kokulu baharatlar katarak minik dokunuşlarla çorbanızı güzelleştirebilirsiniz.
Servis ederken çorbanın üzerine rendeleyeceğiniz kaşar, küçük küpler halinde doğranmış kızarmış ekmek parçaları eklemeniz sütlü domates çorbasının lezzetini daha da ön plana çıkaracaktır.
Sütlü domates çorbasını servis ederken bir miktar krema da gezdirebilirsiniz. Ancak içerisinde zaten süt bulunduğunu göz önünde bulundurarak dikkatli olmalısınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal