Süt Banyosu Faciasında Son Durum

Süt kazanında banyo yapan işçilerin için tutuklamasına karar verildi.

06.11.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-14:50) Süt Banyosu Faciasında Son Durum

Konya'da, bir süt toplama merkezinde süt banyosu yaparken kaydedilen görüntülerin ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan Emre Sayar ile Uğur Turgut'un tutuklanmasına karar verildi.

Sayar ie Turgut karakolda verdiği ilk ifadelerinde görüntülerin iki hafta önce çekildiğini ve şakalaşmak için yaptıklarını belirtti. İki çalışanın aynı zamanda, kazanda banyo yapılan sıvının süt değil deterjan olduğunu öne sürdüğü, görüntülerin böyle tepki toplayıp, büyüyeceğini tahmin edemediklerini dile getirdikleri belirtildi.

Konya Ticaret Odası'nın sicil kaydına bakıldığında 10 Mayıs 2019 tarihinde yüz bin sermayeli 2 ortaklı olarak kurulan bir hayvancılık sanayi ve ticaret limited şirketinin süt toplama merkezinde, personellerden Emre S.’nin kazanın içinde süt banyosu yaptığına dair görüntüler, Uğur T. aracılığıyla sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Hızla yayılan videoya tepkiler çığ gibi büyüdü. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın emriyle tesisin Meram Sanayi Sitesi'ndeki süt toplama merkezine giden Tarım ve Orman İl Ali Ergin ile yanındaki ekip, iş yerine denetleme yaptı. Yapılan kontrol sonucunda iş yerindeki ürünler yok edildi, işletme onay belgesi geri alınıp, çalışmalarından menedilerek, mühürlendi.

Personellerin hijyen belgesinin olmaması sebebiyle iki kişiye bin 700 TL ve 5996 Sayılı Kanunu’nun gereğince hijyen gerekliliklerini uygunsuzluktan 13 bin 934 TL para cezası verildi. Aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapıldı.

Firma görevlileri de hadisenin bir komplo olduğunu ve kazanda olan sıvının deterjan olduğunu iddia edip, iki personeli işten çıkartarak, işçilerle ilgili suç duyurusu yaptı. Görüntülerin yayınlanmasının akabinden Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da iki personel ile ilgili soruşturma başlattı.

2 PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

Emre S. ile Uğur T. geçen akşam saatlerinde emniyet güçleri arayıp, teslim olacaklarını belirtti. Sonrasında gözaltına alınan personeller sorgulanmak için karakola götürüldü. İki personelin verdiği ilk ifadelerinde, görüntülerin iki hafta öncesine ait olduğunu ve şakalaşmak için çektiklerini, kazandaki sıvının süt olmadığını, deterjan olduğunu ve görüntüleri sosyal medyada paylaştıktan sonra da bu kadar tepki toplayıp büyüyeceğini öngöremediklerini ifade ettikleri öğrenildi. İki işçinin adliyeye gönderilmesi bekleniyor.

TUTUKLANDILAR

Konya'da, süt toplama tesisinde süt banyosu yaparken kaydedilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yakalanan Emre Sayar ile Uğur Turgut tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal