Suriye’den yeni göç dalgası iddiası: Göç İdaresi’nden açıklama geldi

Türkiye dışında Suriye’de de depremin büyük yıkımı oldu. Bu durumun Suriye’den Türkiye’ye yeni bir göç dalgası başlatacağı iddia edilmişti. Göç İdaresi Başkanlığı "Suriye'den Türkiye'ye yeni göç dalgası" iddialarını yalanladı.

13.02.2023-09:54 - (Son Güncelleme: 13.02.2023-17:47) Suriye’den yeni göç dalgası iddiası: Göç İdaresi’nden açıklama geldi

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem 10 ilimizde olduğu gibi Suriye’nin bazı şehirlerinde de büyük bir faciaya sebep oldu. Binlerce kişi Suriye’de hayatını kaybederken, Suriye’den Türkiye’ye yeni bir göç dalgası başlayacağı iddiası son günlerde sıkça konuşulmuştu. Göç İdaresi Başkanlığı "Suriye'den Türkiye'ye yeni göç dalgası" iddialarını yalanladı.

Göç İdaresi’nden açıklama geldi

AA’da yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Göç İdaresi Başkanlığı

"Suriye'den ülkemize yönelik yeni bir göç dalgasının olduğuna ilişkin sosyal medyada sorumsuzca dolaşıma sokulan paylaşımlar yalan ve hayal ürünüdür. Bu paylaşımlara ve iddia sahiplerine itibar edilmemelidir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal