Suriye'de Teröristlerin Kullandığı 4 Bin Tünel İmha Edildi

Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad kentleri terör unsurlarından temizlenirken, bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Güvenli hale gelen bölgelerde, bazılarının ucu Türkiye'ye çıkan 4 bin tane tünel bulundu. Tüneller imha edildi.

16.04.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-14:09) Suriye'de Teröristlerin Kullandığı 4 Bin Tünel İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad kentlerini terör unsurlarından arındırdı. Buradaki hayatın normale dönmesi için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, 5 bin kilometrelik alanda, teröristler tarafından döşenen patlayıcılar tespit ve imha ediliyor. Teröristler tarafından zarar verilen kamu kurumlarına tadilat yapıldı. Teröristlerin bölgeden ayrılmasıyla birlikte ise binlerce Suriyeli evlerine döndü. 

Öte yandan bölgede teröristler tarafından hazırlanan 4 binden fazla tünel bulundu. Metrelerce yerin altında bulunan tüneller kendi içlerinde kollara ayrılırken, teröristler bazı yerlerde patlayıcı tuzakladı. Bu patlayıcılar ve tüneller tek tek imha edildi. Tünellerin toplam uzunluğunun ise 400 kilometreden fazla olduğu aktarıldı. 

Ayrıca tünellerin bazılarının ucu Türkiye topraklarına kadar uzanıyor. Son tespit edilen tünellerden birinin ucu Ceylanpınar'a çıktı. Türkiye sınırına yakın bir yerde olan evinde odasından inilen tünelin uzunluğu yaklaşık olarak 500 metre olarak hesaplandı. Tünelde ayrıca havalandırma ve ışıklandırma da bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal