Süresiz nafaka kaldırılıyor mu, kalkacak mı? Bakan Bozdağ: Ortada bir haksızlık var en kısa sürede giderilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ süresiz nafaka hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Süresiz nafaka kalkacak mı sorularına yanıt veren Bozdağ, haksızlıkların giderileceğini belirtti. A Haber de canlı yayın ile soruları yanıtlayan Bozdağ'ın açıklamaları haberimizde yer almaktadır

11.04.2022-22:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-22:55) Süresiz nafaka kaldırılıyor mu, kalkacak mı? Bakan Bozdağ: Ortada bir haksızlık var en kısa sürede giderilecek

Birçok kişinin sabırsızlıkla beklediği süresiz nafaka hakkında yeni olaylar gündeme geldi. Adalet Bakanı konu hakkında çok geçmeden açıklama yaptı. Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklama üzerine umut ışığı doğdu. Süresiz nafaka hakkında alınan kararlar ve detaylar haberimizde

Süresiz nafaka kaldırılacak mı?

Birçok kişinin mağduriyet yaşadığı süresiz nafaka için bakanlık kayıtsız kalmadı. Süresiz nafaka üzerine çalışmalar devam ediyor. Çözüm için biraz zamana ihtiyaç olduğu konuşulan konular arasında yer alırken ömür boyu nafaka adil olmadığı kararlaştırıldı. 180 bin boşanma var. Hükmedilen nafaka 30 bin.

Süresiz nafaka açıklaması bakan Bozdağ'dan geldi

Erken evlilik mağdurları

Adalet Bakanı Bozdağ, süresiz nafakayı erken evliliğe bağladı. 3 bin 500 civarında mağdur aile var. Ortada bulunan haksızlık en kısa zamanda çözülecektir.

Hakim ve savcılara yönelik yeni düzenlemeler

1 Ocak 2023'te yeni sistem devreye girecek. Hakim ve savcı yardımcılığı gelecek. Hakim ve Savcı Yetiştirme Sistemini yargımıza kazandırmış olacağız.

FETÖ yargıdan tamamen temizlendi mi?

Türkiye'nin mücadele ettiği FETÖ teröründe sona yaklaşıldı mı? sorusuna yanıt aranmaktadır. Devlet içerisinde bulunan FETÖ'nun oyun kurucu aktör olma vasfı yok. Çünkü devlette görev yapanların anayasasına sadakat yükümlülüğü vardır. Eğer devletinize sadakat yükümlülüğüne aykırı davranıyorsanız devletin sizinle çalışmama hakkı vardır.

Kaşıkçı davası neden devredildi?

Kaşıkçı cinayeti tasvif edilemez, ilk müdahil olan biziz. Süreci bekleyeceğiz. Yargılamanın Suudi Arabistan'a nakledilmesi tamamen yasaya uygundur. Davanın naklinden sonra ismi geçen diğer sanıkları da yargılayacaklar. Yargılama Suudi Arabistan mahkemelerinde yapılacaktır. Burada Türkiye'nin yargı yetkisini devretmesi söz konusu değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal