Süpermarkete silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

Gece saatlerinde New York’ta bir süpermarkette silahlı saldırı meydana geldi. Düzenlenen silahlı saldırıda birçok kişi yaralanırken 10 kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar…

15.05.2022-08:41 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-09:41) Süpermarkete silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

New York’un Buffalo eyaletinde dün akşam saatlerinde bir süpermarkete silahlı saldırı düzenlendi. Meydana gelen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. Eyalet polisinden yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin yaralandığı, 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, bir kişinin gözaltına alındığı belirtti. Yakalanan kişinin kimliği açıklanmadı. 

Süpermarkete silahlı saldırı

10 kişinin hayatını kaybetmesine neden saldırıyı gerçekleştiren kişinin Payton Gendron isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklandı. Korkunç saldırıya şahit olanlar ise saldırganın, askeri kıyafetler ve zırh giydiğini belirtti.

Irkçı saldırı birçok kişinin ölümüne neden oldu

Buffalo kentinde bulunan süpermarkette şehir dışından geldiği belirlenen saldırganın, siyah insanları hedef aldığı belirtildi. Saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini ve ateş açtığını belirten yetkililer, olayın ırkçı bir saldırı olduğunu ve saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlatıldığını ifade etti.

ABD silahlı saldırı

Saldırıyı canlı yayımladı

Irkçı saldırı düzenleyen 18 yaşındaki saldırganın, korkunç olayın tüm detaylarını sosyal medya platformu Twitch'de canlı yayımladığı ortaya çıktı.Saldırının ardından sosyal medya platformu Twitch, görüntüleri kaldırdığını açıkladı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal