Süper Lig'in başlama tarihi belli oldu: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

13.12.2023-14:56 - (Son Güncelleme: 13.12.2023-17:52) Süper Lig'in başlama tarihi belli oldu: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

19 Aralık’ta lig devam edecek

Büyükekşi, MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor mücadelesinin ardından MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırmasının ardından liglerin süresiz ertelendiğini açıklamıştı. Bugün Büyükekşi, liglerin 19 Aralık Salı günü başlayacağını açıkladı. Buna göre Süper Lig, 19 Aralık'ta 17. hafta maçlarıyla başlayacak.

Derbinin tarihi değişmedi

Büyükekşi, liglerde bu hafta sonunda oynaması gereken maçların 10 Ocak'a ertelendiğini söylerken, 19 Aralık'tan itibaren ligin 17. hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18. haftasındaki Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tarihi değişmedi.

“Bizim bu konuda yetkimiz yok”

Ankaragücü'nün ligdeki durumuyla ilgili bilgi veren ve Halil Umut Meler’in geleceği ile ilgili konuşan Büyükekşi, "TFF'nin kurulları var. TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır. Halil Umut Meler, UEFA'nın da FIFA'nın da çok sevdiği bir hakem. EURO 2024'te görev almasını bekliyoruz. Şu an hakemliği bırakması gibi bir durum yok" açıklamasında bulundu.

Ankaragücü’ne yaptırımlar yolda

Mehmet Büyükekşi, para cezası ve hak mahrumiyeti cezalarına ek olarak ilave yaptırımlar getirilebileceğini belirterek, "Bu gibi olayların tekrarının olmaması için hak mahrumiyeti ve para cezasına ek olarak ilave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. Bakanlıklarımızda görüşmelerimizde ilgili kanunda gerekli değişikliklerin yapılmasında TFF yerine alacaktır" dedi. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal