Süper Lig’de Şampiyon Trabzonspor oldu! Taraftarlar sahayı görünmez kıldı

Spor Toto Süper Lig’de şampiyon Trabzonspor oldu. Bordo mavili taraftarlar maçın bitmesiyle beraber sahayı adeta görünmez kıldı.

01.05.2022-08:20 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-08:20) Süper Lig’de Şampiyon Trabzonspor oldu! Taraftarlar sahayı görünmez kıldı

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında şampiyonluk maçına çıkan lider Trabzonspor sahasında son haftaların formda takımı Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak ligde şampiyonluğunu ilan etti. Yıllardır hasret kaldığı şampiyonluğa ulaşan bordo mavili takım en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 9 puan önünde mutlu sona ulaştı. Tam 38 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan Trabzonspor toplamda 7. şampiyonluğunu kazandı.

Maçtan önemli anlar

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 3. dakikada Andreas Cornelius ile 1-0 öne geçti. İlk yarıyı önde tamamlayan bordo mavililer 52. dakikada Ndao’nun golüne engel olamadı ve Antalyaspor maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Beraberlik golünü yakaladıktan sonra rakibi önünde baskılı bir futbol oynamaya başlayan Antalyaspor, 56. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Fredy’nin vuruşunda gole izin vermeyen Uğurcan Çakır’a Trabzonspor’lu taraftarlardan büyük bir destek geldi.

Trabzonspor Antalyaspor şampiyon

Penaltıdan sonra kendisine gelerek oyun üstünlüğünü eline alan Trabzonspor 62. dakikada Dorukhan ile 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Maçın 80. dakikasında Hadji Wright’ın golüyle 2-2’lik eşitliği yakalayan Antalyaspor sonraki dakikalarda baskılı oynasa da Trabzonspor beraberliği tutarak şampiyonluk için ihtiyacı olan puanı aldı ve şampiyon oldu.

Taraftarlar sahayı görünmez kıldı

Süper Lig’de şampiyon olan Trabzonspor’da taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle beraber sahaya akın etti. Sahaya giren binlerce taraftar uzatma dakikalarında da sahaya girmiş fakat maçın bitmediğini anlayınca tekrar tribünlere dönmüştü. Hakemin maçı bitiren düdüğünü duyan spor severler sahayı adeta görünmez kıldı. Sahada çıkan olaylarda 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Abdullah Avcı kariyerinin ilk şampiyonluğunu Trabzonspor ile yaşadı. Trabzonspor bu şampiyonlukla beraber Süper Lig tarihinin en erken şampiyonluk rekoru konusunda Fenerbahçe’nin 2013-2014 sezonundaki şampiyonluğuna ortak oldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal