Sümela Manastırı'na Özel İnternet Sitesi

Tarihi güzelliklerden biri olan Sümela Manastırı'na özel internet sitesi yapıldı. İletişim Başkanlığı Sümela Manastırı'nın tanıtımı için 'sumela.gov.tr' adlı internet sitesi açtı.

30.07.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-17:07) Sümela Manastırı'na Özel İnternet Sitesi

Türkiye'nin inanç turizmi merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı'nın tanıtımı için özel bir internet sitesi hazırlandı. 

Sümela Manastırı'nın beş yıllık restorasyon çalışmalarının ardından açılışı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Sümela Manastırı’na özel internet sitesi, 'Anadolu’nun saklı anıtları gün yüzüne çıkıyor' mesajıyla ziyaretçileri bekliyor. Sümela Manastırı’nın tarihi, mimarisi, restorasyon çalışmalarına dair detayların yer aldığı internet sitesinde bir de fotoğraf galerisi yer alıyor.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter hesabından siteye ilişkin yaptığı açıklamada, 'Sümela Manastırı’nı restorasyondan sonra yeniden ziyarete açarak Anadolumuzun kadim kültürünü yaşatma yolunda büyük bir adım daha attık. Sümela’nın tarihine, mimarisine ve birbirinden güzel fotoğraflarına sumela.gov.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz' dedi.

Geçtiğimiz gün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu , 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Sümela Manastırı'nın gelecek yıllarda kalıcı listeye geçmesi için çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

UNESCO ile ilgili fikrini Bakan Ersoy'a ilettiğini ifade eden Zorluoğlu, 'Sümela Manastırı'nın önümüzdeki yıllarda UNESCO kalıcı listeye alınmasına yönelik bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tecrübesine ihtiyacımız var' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal