Suların Yükseldiği Venedik'te 1 Milyar Avroluk Zarar Öngörülüyor

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, kentteki zararın tahmini 1 milyar avro olduğunu açıkladı. Hafta içinde suların yükselmesiyle doğal afet yaşanan tarihi kentte suların yarın yeniden yükseleceği bildirildi.

16.11.2019-17:40 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-17:31)

İtalya’nın kanallarıyla ünlü tarihi Venedik kentinde, hafta içinde olumsuz hava koşullarının etkisiyle yükselen suların verdiği zararın 1 milyar avro olarak öngörüldüğü belirtilirken, su seviyesinin yarın yeniden yükseleceği belirtildi.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Messaggero gazetesine verdiği demeçte, “Kentte suların yükselmesiyle oluşan zararın tahmini 1 milyar avro olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, sular çekilip, her şey kuruduktan sonra suların, evlere, iş yerlerine, kültürel ve sanatsal varlıklarımıza ne kadar zarar verdiğini anlayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Bu arada, İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini de "45500" numaralı hatta gönderilecek kısa mesajlarla doğal afetten etkilenen Venedik’e vatandaşların destek olabileceğini belirtti.

Yarın İçin Alarm Verildi

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, hafta için suların 187 santimetreyle 1966’dan bu yana en yüksek ikinci seviyeye ulaşmasından sonra kentte, yarın için de alarm verildiği duyuruldu. Tarihi kentte dün bir ara 154 santimetreyi bulan su seviyesinin sonrasında kademe kademe 97 santimetreye kadar düştüğü ancak, yapılan tahminlere bağlı olarak su seviyesinin yarın öğlen saatlerinde yeniden 160 santimetreye kadar yükselmesinin beklendiği kaydedildi.

Kentin, San Marco Bazilikası ve Ducale Sarayı gibi simge yapıların bulunduğu tarihi kent merkezinde, suların yükselişi 80 santimetreye ulaştığında bazilikanın adını verdiği ünlü meydan sularla kaplanıyor.

Venedik'te, salıyı çarşambaya bağlayan gece yoğun yağış ve kuvvetli rüzgarın da etkisiyle su seviyesi, 187 santimetreyle son 53 yılda en yüksek ikinci seviyeye ulaşmıştı. 1966 yılındaki doğal afette ise su seviyesi 194 santimetre olarak ölçülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal