Sular altında kalan ilçeyi görmek için akın ettiler

Artvin’in ilçesi Yusufeli, Türkiye’nin birçok yerinden sosyal medya içerik üreticileri ve yerel halk tarafından akına uğruyor. İçerik üreticileri, yakın zaman içerisinde sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesine akın ediyor.

30.01.2023-17:19 - (Son Güncelleme: 30.01.2023-17:47) Sular altında kalan ilçeyi görmek için akın ettiler

Yusufeli barajı su ile dolmaya devam ediyor. Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşaatı tamamlanan, kemer baraj sınıfında 275 metreye gövde yüksekliğinde Trükiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın baraj kapaklarının kapatılmasıyla, barajda biriken su seviyesi 2 ay içinde 73 metreye geldi. 

İHA’da yer alan habere göre, baraj seviyesinin yükselmesi ile Karayolları olmak üzere, baraja yakın bütün köyler birer birer sular altında kaldı. Baraj suları Evren Mahallesi ve sanayi bölgesine ulaşırken, kısa zaman içerisinde ilçe merkezine yaklaşması bekleniyor.

İlçeye akın ediyorlar

İlçede taşınma sürecinde sona gelinirken, sular altında kalacak olan Yusufeli'ni son kez görüntülemek için YouTuber ve sosyal medya içerik üreticileri bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. İlçenin bu değişimini ve mühendislik harikası dev barajı kayıt altına almak gelecek nesillere aktarmak için Türkiye'nin birçok ilinden sosyal medya içerik üreticileri Yusufeli'ne gelerek yapılanları yerinde kaydedip takipçileriyle paylaşıyor. Sosyal medyada trend olan Yusufeli Barajı, HES ve sular altında kalacak yerleşim yerleri belgesellere de konu oluyor.

Son kez görebilmek için akın ettiler

Çok sayıda Youtuber ilçeye geliyor

İlçeden olan esnaf Erhan Koçak, "Son zamanlarda zaten Yusufeli çok gündemde olan bir ilçe; İstanbul'dan, Ankara'dan ve başka illerden çok sayıda YouTuberlar geliyor. Buraların videolarını çekerek belgesel gibi yayınlıyorlar" dedi.

Sosyal medya ve YouTube içerik üreticisi Emrah Kara, "Baraj altında kalacağı için merak ettik dikkatimizi çekti. Hem ben hem başkaları neden bunu görmesin onun için çekimlere geldik. Takipçilerimizle paylaşacağız YouTube kanalımızda hem Instagram hesabımızda. Biz duygulandık, onlar da duygulansın. Burada eskiden yaşayıp da şimdiki yaşamı kayıt altına aldık" diye konuştu.

Sular altında kalmasına son kez şahitlik yaptık

Bir başka YouTuber olan Onur Ekin, "Yusufeli'nin sular altında kalmasına son kez şahit olmaya geldik. Eskisiyle yenisiyle. Yusufeli ile ilgili barajın dolduğuna dair, Yusufeli ile ilgili bilgiler verdik. Eskisini, yenisini, neler yapıldığını, neler yapılıyor halen daha onlarla ilgili bilgiler veriyoruz" dedi.

Takipçileri görmek istedi

Youtuber Reşit Duran ise, "Son zamanlarda Yusufeli trend olduğu için takipçilerimizin merakından dolayı buralara geldik. Takipçilerime detaylı bilgi vermek için buradayım. Yusufeli eski yerleşim yerini gezdik, yeni yerleşim yerini gören hakim noktadayız. Suyun dolma noktasını gördük, oradan da şimdi suyun geldiği yerleri çekip takipçilerimle paylaşacağız" ifadelerine yer verdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal