Sudanlı Yazar: Türkiye Sudan'da Meydanı Boş Bırakmamalı

Sudanlı Araştırmacı-Yazar Mayada Kemal Eldeen, Sudan'da darbe ile birlikte yeni bir süreç başladığını söyleyerek, "Türkiye, Sudan'da meydanı boş bırakmamalı, oluşan boşluğu başkalarının doldurmasına izin vermemeli" ifadesinde bulundu.

13.04.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-15:54) Sudanlı Yazar: Türkiye Sudan'da Meydanı Boş Bırakmamalı

Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) ve Afrika Araştırmacıları Derneği (AFAM) üyesi olan Eldeen, Sudan'da meydana gelen darbe hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘TÜRKİYE BOŞLUĞU BAŞKALARININ DOLDURMASIN İZİN VERMEMELİ’

Türkiye'nin darbenin ardından sürece müdahil olması gerektiğinin altını çizen Eldeen, Sudan'da darbe ile beraber yeni bir sürecin başladığını belirten Eldeen, "Türkiye, Sudan'da meydanı boş bırakmamalı, oluşan boşluğu başka kuvvetlerin doldurmasına izin vermemeli. Sudan'ın ekonomisini modernize etmesi, halkının refah ve zenginliğe kavuşması için Türkiye'ye çok ihtiyacı var. Sudan, Türkiye tarafından ilgi ve alaka ile takip edilmesi gereken önemli bir ülke konumunda. Sudan, Türkiye'nin bölgeye açılan kapısı rolünde. Çavuşoğlu'nun 'Sudan, her zaman bizim Afrika'ya açılan bir kapımız olmuştur.' vurgusu, bu noktada iki ülke ilişkileri bakımında çok önemli." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal