'Sudan Halkının Kabul Etmediği Bir Çözümü Onaylamayacağız'

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Muhammed Hamdan Hamideti, Sudan halkının kabul etmeyeceği bir çözümü onaylamayacaklarını belirtti.

12.04.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-09:13) 'Sudan Halkının Kabul Etmediği Bir Çözümü Onaylamayacağız'

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Muhammed Hamdan Hamideti sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sudan halkının rıza göstermeyeceği herhangi bir çözümü reddediyoruz" sözlerini aktardı.

Söz konusu açıklamada devrime öncülük eden grupların (Sudan Meslek Odaları, muhalif partiler ve gençlik hareketleri) önderlerinden ülkedeki kaosun kötüleşmesini önlemek ve Sudan halkının kabul edeceği bir çözüm için diyalog kapısını açık tutmaları talep etti.

ASKER YÖNETİME EL KOYDU

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf’ın, dün akşam Askeri Geçiş Konseyi Başkanı statüsüyle yemin edip göreve başladığı açıklanmıştı.

Bin Avf, dün devlet televizyonundan açıklama yaparak, askerin yönetimi ele geçirdiğini ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını duyurmuştu.

2 SENELİK GEÇİŞ DÖNEMİ

Anayasanın askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini bildiren Bin Avf, ülkenin 2 senelik bir geçiş dönemine girdiğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal