Suç duyurusunda bulunmak nedir, ne demektir? Hangi durumlarda, ne zaman suç duyurusunda bulunulur? Suç duyurusunda bulunmak ücretli mi?

Bazen yaşadığımız sıkıntılardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Başka kişiler tarafından hakarete maruz kaldığımızda veya başka bir olaya şahit olduğumuz zamanlarda savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar bu işlemi nasıl yapacaklarını bilemiyorlar. Son zamanlarda savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunulacağı konusu da oldukça merak edilmeye başlandı. Savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunulur? Birini şikayet etmek için nereye başvuru yapılabilir? sizler için araştırdık ve haberimizde detaylı olarak işledik. İşte ayrıntılar..

23.05.2022-17:16 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-17:16) Suç duyurusunda bulunmak nedir, ne demektir? Hangi durumlarda, ne zaman suç duyurusunda bulunulur? Suç duyurusunda bulunmak ücretli mi?

Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmak isteyenlerin en çok merak ettikleri sorulardan biri de bu işlemin herhangi bir ücrete tabi olup olmadığıdır. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunma işlemi tamamen ücretsizdir ve her bir vatandaşımız savcılığa giderek suç duyurusunda bulunabilir.

Savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunulur?

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için öncelikle bir dilekçe yazılması gerekiyor. Savcılığa bizzat suç duyurusunda bulunacak olan kişinin dilekçe yazım kurallarına da hakim olması gerekmektedir. Bu konu hakkında ise internette pek çok bilgi mevcuttur. Direkt olarak dilekçe yazım büroları da bu konuda vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için dilekçenizi eksiksiz olarak doldurmalı ve altına da mutlaka kendi imzanızı atmalısınız. Aynı zamanda dilekçe içerisinde hakkında suç duyurusunda bulunacağınız kişinin de bilgileri yer almalıdır. Son olarak da yazdığınız dilekçenin iki adet fotokopisini almalısınız. Aynı zamanda suç duyurusunda bulunacak olan kişiler kendi kimlik fotokopilerini de yanlarına almak zorundadır.

savcılığa suç duyurusunda bulunmak

Bir kişiyi şikayet etmek için nereye başvuru yapılır?

Bir kimseyi şikayet etmek için iki farklı yol vardır. Bunlardan ilki evinizin yakınlarında yer alan karakola gidip buradan şikayet dilekçenizi oluşturarak şikayet işlemini yapabilirsiniz. Diğer alternatif ise doğruca adliyeye gitmektir. Adliyeye gidip bölge asliye mahkemesinde cumhuriyet başsavcılığı ile görüşme yaparak dilekçenizi yazabilir ve sonra da dilekçeniz ile beraber savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Suç duyurusunda bulunmak için gün içindeki herhangi bir saat dilimini kullanabilirsiniz. Bu işlem için ayrıca nöbetçi savcılıklar da görev başındadır. Nöbetçi savcılıklara başvuru yaparak da şikayet dilekçenizi hazırlayabilirsiniz.

nasıl suç duyurusunda bulunulur

Bir kişiyi şikayet etmek için kimler başvuru yapabilir?

Bir kişiyi şikayet etmek maksadı ile savcılığa herkes başvuru yapabilir. Bunu yapmanız için sadece mağdur taraf olmanız yeterlidir. Eğer ortada herhangi bir sebepten dolayı mağduriyet söz konusu ise o zaman doğrudan vatandaş olup olmaması fark etmeksizin şikayetçi olma imkanına sahip olursunuz. Bunun için de hem bölge adliye mahkemelerini hem de karakolları kullanabilirsiniz.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal